Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım / Genel / Sağlık Güzellik

TEKNOLOJİNİN KADINLARA SON KIYAĞI

 

KONUMUZ: Ameliyatsiz Estetik

en_cok_neremizi_yaptiriyoruz_1.jpeg
Biz kadinlar biraraya geldigimizde baska hemcinslerimizi konusmaya bayiliriz.Liste basi ise en son kim estetik operasyon gecirdiyse ona aittir.’Duydun mu su kisi dudaklarini sisirtmis,su kisi goguslerini yaptirmis’ vs.
Son zamanlarda sohbetlerimizde sunu farkediyorumki sikca ‘su kisi kendine bisi yaptirmis ama ne oldugunu anlayamadim?’ diyoruz yani konu su ki kadinlar gun gectikce guzellesiyor,gunumuz kadinlarina birseyler oluyor fakat ne ameliyat soz konusu nede anestezik islemler.
o_SgW7Y0_400x400.jpegSosyal hayati hareketli ve degisime acik bir insanim.Estetik ve ya insanin aynada kendini daha guzel gormesini saglayacak mudahalelere asla karsi degilim fakat gelin gorunki ciddi bir igne-serum-narkoz fobim varki cerrahi operasyonlardan hic bahsetmiyorum bile.Ama yas ilerliyor ufak defek sikayetlerim basladi ve bu noktada DR.PLUS Istanbul kliniginin bas doktoru Gul Yildirim ile tanistim ve guzellesmek ugruna ameliyat masasina yatmanin ne kadar demode bir yontem oldugunu ogrendim.Artik disaridan ufak mudahalelerle ciddi sonuclar almak mumkun oldugu gibi yaslanmayida durduran bir teknolojiye sahibiz.
 
DR.Gul ile bizim kadin kadina yaptigimiz bu sohbeti biraz daha resmilestirerek roportaj haline getirdim ve benim gibi ameliyat fobiklerimizi aydinlatmak istedim.

12419224_10153534381009091_7073747104609817251_o.jpg

Murat Küçükoğlu ve Gül Yıldırım ile


 
Gul’cum Merhaba,tanistigimiz gunden beri beni kanatlarina aldin ve kendimle ilgili ufak defek estetiksel sikintilarima sanki nokta atisi yaparcasina operasyonsuz cozumler buldun ve yuzumu guldurdun gel okuyucumuzuda son trend ameliyatsiz estetik hakkinda bilgilendirelim.
-O cok korkulan 7 saat suren yuz germe operasyonlari geride kaldi diyorsun.Yerine neler yapilabiliyor?
*  Artık hızlı yaşam temposunda özellikle çalışanlar için genç görünmek ve bunu iyileşme süreci yaşamadan sağlayabilmek önem kazandı. Dolayısıyla ameliyatsız yöntemler daha çok tercih edilmeye başlandı.
-Alinan sonuc ne kadar bir sure kalicilik sagliyor? Tekraramak gerekiyor mu?
*HIFU (Microson) dediğimiz odaklanmış ultrason teknolojisi tek seans olması ve 1-1,5 yıl süren etkisi nedeniyle en çok rağbet görenler arasında yerini koruyor.
-Botox ve dolgu cok yayginlasti fakat benim gibi ignefobik olanlarimiz icin laserli cilt bakimi ve microson uyguluyorsun.Bu islemleri biraz anlatirmisin?
*Botox ve dolgu işlemleri için artık klasikleşti diyebiliriz. Ofis ortamında öğle arasında uygulanabilen ve periyodik olarak uygulandığında yaşlanmayı geciktirmesi nedeniyle sık tercih ettiğimiz uygulamalar arasında yer alıyor.
LaseMD ya da laser destekli cilt uygulamaları olarak bilinen sistem ; laser teknolojisi kullanılarak deri yüzeyinde mikrokanallar açılarak ihtiyaç duyulan serumun cildin istenen tabakasına ulaştırılması prensibine dayanıyor. Leke,cilt gençleştirme,çatlak tedavisi,gözenek sıkılaştırma gibi uygulama alanları olan LASEMD sosyal yaşamdan uzaklaşmanıza neden olmadığı ve sonuçları açısından tatmin edici olması özelliği ile tedavi seçeneklerimiz arasında sıkça yer alıyor.
HIFU uygulaması özellikle yerçekimi etkisiyle sarkma, gevşeme ve çene ovalinin bozulduğu durumlarda uygulnıyor. Yüz,boyun,gıdı bölgesi ve kaş üzeri çalışılarak daha sıkı yukarı doğru toparlanmış, ve sağlıklı görünümde cilt yapısı elde ediliyor. Vücut bölgelerinde sıkılaşma ve toparlanma amacıyla uygulanabiliyor. İşlem yaklaşık 45 dk sürüyor. Tüm bölgelerde  işaretlenmiş alanlarda taramalar yapılıyor. İşlem sırasında hasta çok fazla rahatsızlık hissetmiyor ve herhangi bir soyulma,kızarıklık gibi bir durum yaşanmadan sosyal hayatına geri dönebiliyor. Etkisi 1 ayda daha belirgin hissedilmeye başlanan hastanın 3 ve 6. aylarda kontrolleri yapılıyor. 1-1,5 yıl boyunca etkisi devam eden işlem gerektiğinde 1 yıl sonra tekrarlanabiliyor.
 
-Gelelim vucudumuza.Fazla kilolu biri olmamama ragmen duzensiz beslenmek ve disiplinli spor yapamadigimdan dolayi vucudumdaki bazi fazlalik ve sarkmalari powershape ve microson ile yok ediyoruz.Yaza bomba gibi giricem insallah.Liposuction kadar etkilimidir bu yontemler ve kimler icin uygulanabilir?
*Sıkılaşmış ve düzgün hatlara sahip vücut yapısı için hepimizin bildiği gibi hiç bir zaman mucizelere yer yok sevgili Çağla. Spor ve düzenli beslenme sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri. Öncelikle hastaların iyi değerlendirilmesi metabolik durumları, altta yatan hormonal bozuklukları olup olmadığı sorgulanmalıdır. Bölgesel yağlanma durumlarında Radyofrekans ( Powershape) ve ultrason( HIFU) yöntemleri kombine edildiğinde daha hızlı ve başarılı sonuçlar alıyoruz. Bazen bu yöntemlere mezoterapi tedavisi de eklenebiliyor. Daha fazla yağ tabakasına sahip kişilerde soğuk lipoliz yöntemi ilk başta uygulanarak etkinin arttırılması sağlanıyor.Soğuk lipoliz yönteminde yağ tabakasinın -5 dereceye kadar dondurularak vücuttan atılması hedefleniyor. 45 dk boyunca lokalize yağ alanları üzerine başlıklar yerleştirilerek uygulama tamamlanıyor. Programa bilinçli beslenme için diyetisyen desteğinin de eklenmesi gerekiyor.
 
-Gogus buyutme ve ya burun sekillendirme gibi operasyon isteyen sikayetlerde artik ameliyatsiz yapilabiliyor mu? Yoksa teknoloji bu noktada sinifta mi kaldi ?
*Göğüs büyütme işlemleri enjeksiyon yöntemi ile yapılabiliyor ancak her hasta bu yöntem için uygun olmayabilir. Öncelikle plastik cerrah tarafından uygunluk açısından değerlendirilmesi gerekir. Burun ucu kaldırmak için dolgu ve botox yöntemleri birarada kullanılabiliyor.
 
-DR.PLUS icin ‘Unlusu bol klinik diyorlar gercektende her ziyaretimde hep tanidik isimler tanidik simalar.Doktor hasta iliskinin mahremiyetinden dolayi tabi kim ne yaptiriyor bize soylemeyecegini biliyorum bu nedenle karsilastigim isimleri bende kaleme almiyorum.Ama genel birkac soru sormamda sorun olmaz herhalde.Unluler en cok hangi islem icin kapinizi caliyor?
*Tabii ki iyileşme sürecinin uzun olmadığı kısa sürede etki alabilecekleri yöntemleri tercih ediyorlar. HIFU uygulaması, doğal botox uygulamaları ve dolgu yanında aylık cilt bakımları en çok tercih edilen uygulamalarımız arasında yer alıyor.
 
-Ameliyatsiz estetik konusunda eklemek istedigin baska birsey var mi? Ve ya hastalari uyarmak istediginin noktalar ?
*Ameliyatsız estetik uygulamalar hızlı sonuç alınması ve iyileşme süreci yaşanmaması nedeniyle hastalarımız tarafından daha sık tercih ediliyor. Ancak her türlü tıbbi uygulamada olduğu gibi güvenli uygulamalar yaptırabileceğiniz  klinik ortamlarını tercih edilmesi, yaşlanmanın bir süreç olduğunu ve güzel yaş alma amacıyla önerilen işlemlerin periyodik olarak yapılmasının gerekliliğini küçük bir not olarak düşmek isterim. Teşekkürler…
 
 
 
images.png

Yorum Yok

    Cevapla