Menu
Genel

Fransız Sahilleri'nin Son Durumu

19601317_10154899935664091_4194119118036983927_n.jpg
Son 10 günümü Monaco ve Fransız sahilleri arasında geçiriyorum. Ülkeler arası 1 saat olunca ilçe değiştirir gibi ülke değiştiriyorsunuz ve tatilinizi çeşitlendiriyorsunuz. Geçen hafta Monaco tatilimden deneyimlerimi aktardım. Şimdi gelelim Fransız sahillerine… Su parti şehri St. Tropez’de neler oluyor? Dünya jet setinin vazgeçilmez adresi Cannes’da durum ne?
WELCOME TO SAINT TROPEZ
Başlığım dünyaca ünlü bir şarkıdan alıntı. Dünyanın en lüks parti kasabası olarak adlandırılan St. Tropez’e en son seneler önce gitmiştim. Bu seferki ziyaretimde de çok bir farklılık göremedim. Monaco’dan bir sefer helikopterle 15 dakikada başka bir sefer ise tekneyle 2,5 saatte St. Tropez’e vardık.
BAGATELLE BEACH
19884045_10154928168254091_1483721614126577446_n.jpg
Fransız sahillerindeki favori mekânım. Dünyaca ünlü Fransız zinciri Bagatelle’i has be has kendi ülkesinde deneyimlemekte ayrı bir keyif. Deniz ve plaj konusunda çok büyük beklentileriniz olmasın zaten… En güzeli ülkemizde var ama konu eğlence ve yemek olunca ‘el elden üstündür’ demek lazım. Harika yemekler ve tatlılarla donatılan masada hafiften kokteyllerimizi yudumlarken müziğin ritmi artmaya başlıyor ve tüm plaj sakinleri yavaş yavaş ‘Happy Hour’ alanına yol alıyor. Günlerden cumartesi adim atacak yer kalmayana kadar insan doluyor. İrlandalı müşterilere İskoç etekleri giymiş garsonlar servis yaptı. Meksikalı bir başka masaya ise büyük hasır şapkalı bıyıklı garsonlar. Tabii işin şov kısmı tamamen ticari. Kendini göstermek isteyen parayı basıyor masasında şovunu yapıyor. Birkaç dakika da olsa tüm müşteriler o masayı izlemenin tatminini yaşıyor.
thumbnail_IMG_0428.jpg
L’OPERA
thumbnail_IMG_0429.jpg
Saint Tropez Port’un hemen girişinde etraftan şıklığıyla ayrılan bir mekân göze çarpıyor. Etrafta salaş marina kafeleri arasında bembeyaz bir restoran. Altın rengi aksesuvarlar, çılgın tablolar ve tabak çanaklar. Hatta garsonların üzerindeki üniformaları bile alışılagelmişin dışında üzerlerinde ‘umurumda olmayan akşam yemeğinin keyfini çıkar’ tarzı İngilizce bir slogan var. Akşamları masalar üzerinde çılgın dans şovları yapılıyor. Çok keyifli ve görülmesi gereken bir mekan diye düşünüyorum. Fakat St. Tropez-Cannes ve Monaco 3’lüsünde restoran ve kafelerde neredeyse mönüler aynı. Farklı bir şey bulmak çok zor. Bu sene en çok tercih edilen mönü seçeneği ise ‘Truflu Pizza’ymış.
TROPEZIENNE
thumbnail_IMG_0430.jpg
Fransız sahillerine attığımız ilk adımdan beri arkadaşlarım ‘Tropezienne’ yiyelim deyip duruyor. Ne bu Tropezienne? Tarifte edemiyorlar. Hadi dedik artık yiyelim şu Tropezienne’den. Pasta desen pasta değil, ekler desen ekler değil. Fazla tadı olmayan iki kek arasında krema. Dedikleri kadar lezzetli. Yoğun krema yiyorsunuz ama içinizi hiç baymıyor. Tropezienne yemeden Saint Tropez’den dönmeyin.
 
 
JET SET MERKEZi CANNES
Dünyanın en zenginlerinin yaz için tercih ettiği bir başka bölge ise Cannes. Şehir çok güzel, sahilde yürümek çok keyifli tabii işin bir de lüks kısmı var. En çok tercih edilen mekanlar. Biraz da Cannes’daki favorilerimden bahsederek Fransız sahilleri dosyasını kapatalım.
BAOLI
thumbnail_IMG_0431.jpg
Yine farklı bir dünya zinciri restoran-kulüp. En son Miami’de gitmiştim. Cannes’dakine daha bir hayran kaldım. Mekân çok güzel. Dekorasyon şahane. Yemekler enfes. Müzikler harika ama gelin görün ki tüm tatile ayırdığınız bütçenizi burada bırakıp çıkarsınız. Fiyatlar o derece uçuk. Yaşadığımız tatsız bir olaydan bahsedeyim. Yemeğimiz bitmeye yakın bir garson yanaştı ve “Biraz daha oturmak istiyorsanız 3000 euro daha ödemelisiniz yoksa sizden hemen terk etmenizi rica edeceğim” dedi. Biz şaşırdık kaldık. Kimse ne diyeceğini bilemedi. Dünyanın hangi yerinde yemeğiniz bitmeden kalkacağınız saatin pazarlığını yapan bir işletme gördünüz. Pes doğrusu…
ANNEX BEACH
Cannes’daki en görkemli yapılardan biri Ritz Carlton Hotel. Hemen yolun karşısında sahil tarafında bulunan plaj ise Annex Beach. Arkanızda görkemli tarihi bir yapı, önünüzde Fransız sahili adeta görsel şölen içindesiniz. Buranında deniz mahsulleri muhakkak denenmeli.
annex-beach.jpg

Yorum Yok

    Cevapla