Menu
Genel

BAYRAMLIK ANTALYA RAPORU

The-Land-of-Legends-Genel-212090.jpg
Bayram tatilini Antalya’da geçirdim. Çocukluğumda ailemle en çok seyahat ettiğimiz yerdi Antalya. Ne zaman Bodrum, Çeşme’nin tadını aldım Antalya’nın suratına dönüp bakmaz olmuştum. Uzun süre sonra ‘Neler oluyor bakalım şu güney cennetimizde’ diyerek bayramda Antalya Belek’in yolunu tuttum.Ne de iyi yapmışım bu sakin ve güzel şehrimizi çok özlemişim.

BELEK’TE SON DURUM

thumbnail_IMG_3452.jpg
Antalya planını yaparken en zorlandığımız konu otel seçimi oldu. Özellikle Belek tarafı… Aman Allah’ım! Ne oteller yapılmış ne oteller. O ihtişam, o şaşa… Hepsi birbirinden güzel maşallah. Kimi daha genç ve çift otelleri kimi ise daha çoluk çocuk rahat edilebilecek türden. Bayram dolayısı ile fiyatlar biraz yükselmişti. sim vermeyeyim birkaç otelin fiyatlarına yanaşılacak gibi değildi hatta. Neyse sonuç olarak Kempinski The DOME’u tercih ettik. Antalya Havaalanı’ndan 40 dakikada Belek’teydik. Kempinski oteller bölgesinin en sonunda. Otele ulaşana kadar diğer otellerin güzelliğini izleye izleye geçti yol. Otel pek dolu değil duydum ki etraf otellerde ful değilmiş fakat işletmeler buna da şükür diyor geçtiğimiz sene yaşanan turizm krizi epeyce can yakmış.

HERŞEY DAHİL

İlk günümüzü otel keşfi yaparak, ikinci günümüzü ise havuz içinde geçirdik.40 derece güneşin altında gölgede bile yatmak mümkün değil tabi. Havuz içindeki bar en büyük keyifti. Öğle yemeği saatinde açık büfeyi kaçırdığımız için havuz menüsünden kendimize bir şeyler söyledik, yedik, içtik ve hesabı istedik. Garson arkadaş bir suratımıza baktı ‘bu otelde hesap yok herşey dahil’ dedi.’Nasıl yani bu menüden yiyip içtiklerimiz ekstra değil mi?’ ‘Yok yok otelin her köşesinde yiyip içtiğiniz herşey bedava!’ Ay biz unutmuşuz herşey dahil kavramını! Çeşme-Bodrum vs. gibi yerlerde nefes almak bile para olduğundan beyin idrak edemedi tabi. Lübnanlı erkek arkadaşıma döndüm ‘odalardaki mini bar bile bedavaymış’ dedim. Çocuk şok! Ve şokla gelen cüzdan bile taşımayacağını öğrenmenin getirdiği mutluluk. Hayatında duymamış ki ‘Herşey Dahil’ kavramını. Aman ne yedik ne içtik bunu duyunca. Şaka bir yana özlemişim Antalya Herşey Dahillerini.

AH BİRDE DAHİL OLMAYANLAR

thumbnail_IMG_3347.jpg
Herşey dahil iyi hoş ee tabi seyahatte bir takım dahil olmayan harcamalarda yapılıyor ve bu harcamalar Euro üzerine dönüyor Antalya’da.Bir an için ‘Lira kabul etmiyoruz’ diyecekler diye korktuğum anlar oldu. Mesela taksiler, yan otele geçeyim dedin 2 dakikalık bir mesafe ‘Çat 10 Euro Abla’yı yapıştırıyor. Yakınlarda bir marketten güneş yağı alayım dedim.’25 Euro’ dedi. ‘Şaka yapıyosun herhalde bu 25TL olmalı’ diyorum ‘hadi senimi kırıcam normalde 100TL sana 60TL olsun’ diyor.Allah razı olsun amca 25TL’lik şeye kıyak yaptın 60’a sattın.Spa dahil olmayanlardanmış masaj yaptırdık. Ödemede ‘Bayram indirimi var dediler’ sevindim ne kadar dedim 120EURO dedi. İndirimsiz ne kadardı duymak bile istemedim. Sakinlikten sıkıldık su sporları yapalım dedik ‘Parasailing’ yaptık. Tekneye bağlı paraşüt yani.100Euro oda. Diyeceğim şu ki dahil olmayanlarla dahil olanların açığını kapattık.

LAND OF LEGENDS YAŞAM ALANI

thumbnail_IMG_3455.jpg
Rixos’lar bünyesindeki Land Of Legends’ı sadece çocuklu ailelere hitab eden bir otel zannediyordum meğerse bir yaşam alanı kurulmuş burada. Lüks restoranlar,kafeler,alışveriş merkezi,akvaryum.Her akşam saat 9’da iki ayrı alanda dünyaca ünlü Cirque Du Soleil dansçıları gösteri yapıyor.Bayram’da birde Demet Akalın konseri vardı alışveriş merkezinin göbeğinde.İzdihamı size anlatamam.2 tane lüks restoran var biri Akvaryum ile çevrili asya mutfağı ‘NEMO RESTORAN’.

thumbnail_IMG_3454.jpg

NEMO


 
Ortam şahane dekor inanılmaz orijinal, balıklar arasında yemek keyfi fakat fiyatlar uçuk!Yine Türkiye’de olduğunu unutan bir mekan daha.Bir diğer mekan ise ‘AL ABİR’ Lübnan restoranı.Lübnan mezeleri muhteşem.Atmosfer harika.Dışarıda Cirque Du Soleil şovlarına karşı burada oryantaller göbek atıyor.Fiyatlarda çok uygundu.Favorim burası oldu.
thumbnail_IMG_3453.jpg

AL ABIR


 

Yorum Yok

    Cevapla