Menu
Genel

11 MAYIS SONRASI DURUM RAPORU

142290380-woman-in-a-protective-face-mask-at-a-shopping-mall-coronavirus-covid-19-spread-prevention-concept-re

Şu çok beklenen ‘normalleşmenin’ ilk adımı atıldı. 11 Mayıs itibariyle gerekli önlemler alınarak kuaför,güzellik salonları ve AVM’ler kapılarını açtı.Alınan karar bu sektörlerin kapılarını açabileceği doğrultudaydı fakat inisiyatif kullanarak birçok salon ve bazı AVM’ler açılış tarihlerini ertelemeyi tercih etti. Kuaför ve berberler ilk 2 gün ciddi bir izdiham yaşamış fakat 3.gün beklenmedik bir düşüş yaşanmış. Anlaşılan ilk temel bakım ihtiyaçları için koşanlar gerekli hizmeti aldı ve evine geri kapandı. Büyük bir kitle de risk almamayı tercih ederek kuaför salonlarına gitmemeyi tercih etti. AVM’lere akın eden kitle ise basında ve sosyal medyada pek konuşuldu.

AVM SIRASINDA BEKLEYENLER KİMLER?

Uzun sıralar oluşturarak AVM kapısından içeri girmeyi bekleyen vatandaşlara mikrofon uzatıldı ve soruldu neden buradasınız? Gelen cevapların çoğu aynıydı. Evde çok sıkıldık veya ihtiyaçlarımızı karşılamaya geldik. İhtiyaç bölümünü samimi bulmuyorum çünkü temel ihtiyaçları internet veya mahalleye yakın marketlerden de karşılayabiliyoruz illa bir alışveriş merkezini ziyaret etmeyi gerektirecek bir temel ihtiyaç düşünsem de bulamıyorum. ’’Sıkıldık’’ diyen vatandaşı anlarım işte linç edenleri de haksız buluyorum. İnsanlar kısıtlı imkanlarla kalabalık bir aileyle ufak evlerde kapalı kaldı uzun bir süre. AVM’ye girmek için saatlerce beklediği sıra bile eminim evde olmaktan daha cazip o kişiler için.Ama unutulmaması gereken en önemli nokta sağlığımız bu saatlik eğlenceler için riske atılamayacak kadar kıymetli.Tüm Dünya’nın savunmasız kaldığı bir hastalık ile boğuşurken henüz yarım yamalak açılmış mağazaları gezmek için içeride solunan havanın yeteri kadar temizlenip filtrelendiğinden emin olmadan o ortamı solumak büyük tehlike bunu da unutmayalım.

SOSYAL MEDYA’DAN KISA KISA

fft371_mf33095275

Eh malumunuz magazin gündemi sosyal medya hareketleri üzerinden yürür oldu. Mekan çıkışı ünlüleri yakalayamıyoruz ki magazin yapalım. Şu an ünlülerden çok sosyal medya fenomenlerini konuştuğumuz bir dönem geçiriyoruz. Bu fenomenlerin başında gelen Selin Ciğerci’nin hareketli bir gündemi vardı bu hafta.İlk olarak saç ürünlerini piyasaya sürdüğünü açıkladığı gün instagram üzerinden yaptığı canlı yayına katılan biri uygunsuz görüntüler vererek binlerce kişinin izlediği canlı yayında şok etkisi yarattı.Travmatik bir olay olduğunu ağlayarak dile getiren Selin’in üzüntüsü uzun sürmedi ve dünya’nın en pahalı ve lüks arabalarının başında gelen Rolls Royce marka bir araba aldığı basına düştü.Güzel günlerde kullansınİkinci fenomenimiz Murat Övüç .Ne kadar eleştireni ve sevmeyeni olursa olsun kendine has üslubu,atarlı giderli açıklamaları benim hoşuma gidiyor.Murat’ın son yediği linç ise babasının mezar taşını sponsor ile yenilettiği ve sosyal medyada bunun reklamını yaptığının konuşulmasıydı. Kendisi söylentileri yalanladı fakat bu sosyal medyada yapılan reklam çılgınlığının altını çizer cinsten bir hadiseydi.

murat-ovuc-kimdir-kac-yasinda-evli-mi_7f496

Yorum Yok

    Cevapla