Menu
Genel

2016 BODRUM REHBERI

thumbnail_image1.jpg
Tüm okurlarımızın geçmiş bayramını kutlayarak yazıma başlamak istiyorum. Yaz tatili resmi olarak başladı. Güney sahillerine doğru bir göç söz konusu. Tatil yöreleri dolup taşıyor diyemiyorum, turizm malum. Esnaf şikâyetçi ama ardı arkası kesilmeden yeni mekânlar açılıp güney sahillerinde şansını deniyor. Kimi uzun soluklu olacak kimi sezon sonu veda edecek yine. Geçen hafta 2016 Çeşme Rehberimi sizinle paylaşmıştım bu haftada gelin Bodrum’un yeni plajlarını keşfedelim.


BODRUM’UN EN’LERİ EN YENİLERİ

LA PLAJ: Bu sezonun favorilerinden. Daha açılmadan hakkında çok yazıldı çizildi çünkü ünlü şarkıcımız Hadise’nin imzasını taşıyan bir mekân. İşin aslı ise La Plaj’ın Hadise ile olan tek alakası sahibesinin Hadise’nin becerikli kız kardeşlerinden Hülya Açıkgöz’ün oluşu. La Plaj, reklamları ve billboardlarında Hadise’nin boy göstermesi kız kardeşine destek amaçlı bir PR çalışması sadece. Onun dışında her detayla tek tek ilgilenen ve harika bir mekân yaratan kişi Hülya.250 kişilik plaj kapasitesi ile Bodrum’un en büyük ve lüks işletmelerinden biri olmuş. Happy Hour’larda ise çok daha fazla kişi eğlenip coşuyor. Ben hem mekâna hem yemeklerine hem de Candan Topdemir yönetimindeki ekibine bayıldım. Canım arkadaşım Hülya Açıkgöz’e bu ilk işletme deneyiminde başarılar diliyorum ve küçük bir fısıltıyı sizinle paylaşayım Bodrum dışında da Hülya’nın mekân çalışmaları devam edecek.

thumbnail_image1-1.jpg

Hulya Acikgoz ile


13397420_266881650335262_649951839_n.jpg

Hande Yener ve Cagin Kulacoglu


h
DONA-SEBASTİAN BEACH: Hande Yener’in sahibi olduğu Sebastian markası bu sene Dona ekibiyle birleşerek harika bir mekân oldu. Büyük bir yatırımla açılan Dona, Hande Yener ile güçlerini birleştirerek sezonun en eğlenceli happy hour’larına imza atacak gibi duruyor. Çağın Kulaçoğlu önderliğinde ki DJ kabininin bu sezon misafirleri arasında; Simge Sağın, Erdem Kınay gibi ünlü isimler var. Dona-Sebastian’a yolunuz düşerse içerideki Hakan Akkaya’nın butiğine göz atmadan, iskeledeki zıplama balonuna atlayış yapmadan ve mekân sahipleri Esra ve Orhan Kulaç’ın tatlı sohbetine katılmadan çıkmayın.
2-6.jpg
ÇİLEK BEACH: Sanırım Yalıkavak’ın en fıkır fıkır dükkânı. Genç bir kitleye hitap eden mekân her daim enerji dolu. Bu sezonda ise DJ kabininde Arto, Hakan Hepcan, Berksan gibi ünlü isimlerin yanında bomba bir transfer var; Pascal Nouma. Gece hayatını çok seven eski futbolcu bence çok mantıklı bir karar vermiş ve bu sektörde yerini almış. Çilek Beach’de ki favori köşemde dondurma kokoreç diye adlandırdıkları Tayland dondurması standı var. Görsel bir showla önümüzde hazırlanan dondurmanın tadı hâlâ damağımda.
berksan-li-cilek-beach-club-yaz-sezonuna-hizli-bir-giris-yapti--7196487.Jpeg
X BEACH: Geçen senenin en rağbet gören mekânıydı. Bu sene ayağımı bastığım an mekânı tanıyamadım. Hiçbir harcamadan kaçınılmayarak dünya standartlarında yeni bir plaj yaratılmış. Mekân büyütülmüş, kişi kapasitesi ise düşürülmüş yani o balık istifi kıvamındaki plajların yanı sıra rahatlık ve konfor ön planda. Maldivler havasındaki deniz localarının keyfi anlatılmaz yaşanır cinsten. Yemek ve happy hour alanı ise şıklıktan yıkılıyor. X Beach kesinlikle sezon favorilerimden.
thumbnail_image1.jpg
BLUE MARLİN İBİZA-BODRUM: Mandarin Otel’in içerisinde büyük sansasyonla açılan Juju, tahtından indirildi ve yerine bir dünya devi geldi. Daha mekân açılmadan ziyaret etme şansım olmuştu. Yapım aşamasında bile mekânın görkemine kapılmıştım özellikle dev DJ sahnesi ve konser alanı beklentimin çok üzerindeydi. Adına yaraşır bir açılışla sezona merhaba dediler. İbiza’dan gelen Blue Marlin ekibini ben çok sevdim hepsi çok cana yakındı. Umarım Bodrumlulara da kendilerini sevdirmeyi başarırlar ve uzun soluklu bir işletme olur.
1463759034317.jpg
NİKKİ BEACH BODRUM: Yine bir dünya devi bu sene Bodrum’a demir attı. Büyük bir yatırım ile açılan mekân, fotoğraflarından takip ettiğim kadarıyla harika hazırlanmış. Rüya gibi bir plaj ve otel. Ama hakkında çeşitli spekülasyonlar daha açılmadan kulaktan kulağa yayıldı. Giriş ücretinin 1500$ dolardan başladığı bile konuşuluyordu. Bu fısıltıların doğru olup olmadığını öğrenmek için işletmeye ulaşmaya çalıştım ama karşımda ilgili bir muhatap bulamamak açıkçası beni üzdü.
bodrum-offer.jpg
BİBER TÜRKBÜKÜ: Mavi Türkbükü Otel benim Bodrum vazgeçilmezlerimdendir. Sahipleri Cemal-Şenay Yarar çifti ile artık aile gibi olduk diyebilirim. Bu sene Cemal Ağabey’in sürprizi Biber oldu. Yemek menüsüne bayıldım. Cumartesi günleri happy hour ile Türkbükü sahillini coşturacaklar. Her akşam isetamamen farklı bir atmosfere bürünerek eğlence devam edecek.
29722.jpg

Yorum Yok

    Cevapla