Menu
Genel

YALAN HABER VESVESESI

thumbnail_image1.jpg
Size bu hafta başımdan geçen ve keyfimi kaçıran bir olayı anlatmak istiyorum. Neslişah Alkoçlar Düzyatan, Merve Köseoğlu, Merve Boluğur Dalkılıç, Özlem Katipoğlu, Melda Tuna, Gözen Koçer, İpek Görmüş’ten olan oluşan basının ‘Tanındık Simalar’ diye adlandırdığı bir altın günü grubum var.
a3903b0b3f081502b13d4142f40789d3.jpg
Altın falan işin bahanesi… Ayda bir sırayla birimizin evinde toplanırız, yer içer kadın kadına, kah güleriz kah dertleşiriz. Kısacası yoğun hayatlarımızda birbirimizi görüp özlem gidermek için seçtiğimiz ayın bir günü. Buraya kadar her şey gayet masum ve sevgi dolu. Birkaç hafta önce Özlem’deydi sıra ve çok keyifli bir gün geçirdik. Akşam evlerimize dağıldık. Bilmeyenler için Özlem, Berkay Şahin’in nişanlısı ve şu an evlilik hazırlığındalar…
Altın gününden birkaç hafta sonra gazetede bir haber çıktı. Neymiş efendim; Berkay, Özlem’i aramış. ‘Benden habersiz neden eve insan topluyorsun’ diyerek nişanlısını ağlatana kadar azarlamış. Bizi evden kovmuş daha sonra sevgilisinin gönlünü almak için evlenme teklif etmiş. Ben de AKŞAM Life ekinde yazmaya başladığımdan beri daha iyi anladım ki yazılı basın bizleri, insanlarla buluşturan ve milyonlara ulaştıran önemli bir mecra. En büyük sorumluluğumuz yalan yanlış bilgilere yer vermemek. Haber yapmak adına hiç yaşanmamış bir olayı manşet olarak haber girmek ne kadar etik bir davranış? ‘Tanıdık Simalar’ diye adlandırdığınız bir gruptan bahsediyorsanız, bu kişilere ulaşmak ve olayın gerçekliliğini öğrenmekte pek zor olmasa gerek. Ama araştırmadan, hiç yaşanmamış bir olayı manşete taşımak gazetecilik değildir. Evlilik hazırlığı yapan bir çiftin ve biz arkadaşlarının mutluluğuna gölge düşürmek haksızlık diye düşünüyorum.
13912872_10153907357804091_9173460401828464274_n.jpg

BİR BAŞKA MAGAZİN HATASI GİZEM HATIPOĞLU’NA

usE9yTLK.jpg
‘Var mısın Yok musun’ ve ‘Survivor’ yarışmalarından tanıdığımız Hakan-Gizem Hatipoğlu çiftini biliyorsunuz. Gizem, çok sevdiğim içi dışı bir kız. Hakan ve Gizem, evimizin oğlu- kızı gibi oldu adeta doğallıklarıyla. Geçen gün Instagram’da dolanırken bir habere denk geliyorum; ’Gizem Hatipoğlu babasını kaybetti ve bu haberi ilk biz yayımlıyoruz. Gizem’de babasının ölüm haberini bizden öğrenecek!’ şeklinde… Kanım dondu. Bir ölüm haberi üzerine yapılan bu magazin böbürlenmesi karşısında ağızım açık kaldı. Nasıl olur da bir kızın babasının ölüm haberini bir magazin sitesinden öğrenmesiyle övünebilir. Bu vicdansızlık değil de nedir? Tabii şöyle de bir durum var. Bu önemli basın mecralarında çalışan ve bu hatalara düşmüş yazar-muhabirlerden dolayı tüm kuruluşu suçlamak büyük hata. Magazin günlük hayatımızın olmazsa olmazı… Gecesini gündüzüne katıp bu sektör için çalışan kuruluş ve kişilerini hakkını yememek lazım.
gizem-hatipo-140614DY.jpg

ÜNLÜLERİN SAĞLIK VE LEZZET DURAĞI:CARROT TESVIKIYE

image1.JPG
Spor ve sağlık, popüler kültürün bize kattığı en faydalı iki olgu. Spor salonlarında daha fazla vakit geçirmeye başladık. Sağlıklı beslenmenin önemini daha iyi algıladık. Ünlü pilates eğitmeni Adil Ayvaz da yeni bir mekân açarak lezzetli ve sağlıklı besinlerden oluşan mönüsüyle biz diyettekileri ve formunu koruyanları düşünmüş. Detoks içeceklerinden protein gıdalarına, şekersiz tatlılardan sağlıklı çaylara kadar sağlıklı ne ararsanız var. Etrafımda hep konuşulan bir konu ‘Sosyalleşerek diyet yapmak imkansız’.
5a6ba50799b1728f7ce76dd1e322d88b_1471185481.jpg
Bu sağlık durakları işte bu sorunumuz için büyük fırsat. Dışarıda eşiniz, dostunuzla geçirdiğiniz zamanınızda sadece kafe mönülerindeki salatalara mahkum kalmaktan sıkıldıysanız bu sağlık duraklarını tercih edebilirsiniz. Formuna dikkat eden pek çok ünlü isimle de Carrot Teşvikiye’de karşılaşabilirsiniz.
 

Yorum Yok

    Cevapla