Menu
Genel

SAHİL GÜVENLİK VE GÜZELLİK

dalgali-saclar-icin-ev-yapimi-tuzlu-sac-spreyi-1_1.jpg
Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi, ülkemizin yaşadığı tatsız olaylar derken 2016 yazında bir çoğumuz tatil planlarımızı ya erteledik ya da iptal ettik. Güzel bir haber ise bu sene yaz sezonu Eylül sonuna kadar devam edecek deniyor. Nereden bu kanıya varıldı bilemiyorum fakat tüm yazlık mekanlar kapanış tarihlerini Eylül sonuna çekti ve etrafımda ki bir çok kişi tatil planlarını Eylül ayına kaydırdı. O zaman daha yazın bitmesine vaktimiz varsa deniz-kum-güneş keyfi devam edecekse gelin sizin için araştırdığım sahil güzellik sırları hakkında bilgilenelim.

Güneş Koruyucuları:

cosmed-gunes-koruyucu-spf-50-yuz-kremi-75-ml.jpg
Tüm doktorlar bas bas bağırıyor ‘Korumasız güneşe çıkmayınız!’ diye ama bronzlaşma sevdalıları bu bilgiyi önemsemiyor. Önemli bir noktaya değinecek olursam, koruyucular bronzlaşmanıza engel değil aksine daha kalıcı bir bronzluk ve daha hoş bir renk almanıza yardımcı oluyorlar. Yaz sonu yaşanan tatsız soyulmalar ve lekelenmelere karşın yüzünüz için yüksek faktörlü bir krem koruyucu, vücudunuz için ise daha düşük faktörlü bir yağ tercih edebilirsiniz. Güneş ışınları ile en çabuk kırışan göz çevreniz için ise muhakkak bir göz altı koruyucusu edinmelisiniz.

Renkli CC Ve DD Cilt Kremleri:

prodigieuse-dd-krema-spf30-mesaia-apochrosi-30ml-enlarge.jpg
Son dönemin en popüler kozmetik ürünü çoğu markanın ürettiği BB kremler.BB kremlerin esas amacı, ince ve akışkan yapıya sahip olduğundan, cilt gözeneklerini kapatmadan cilt tonunu eşitlemek ve daha pürüzsüz bir görüntü sağlamak. Fakat güneş ışınlarına direk maruz kalınacağı sahil alanları için BB’ler bile içerisindeki fondöten yapısından dolayı lekelenmeye neden olabiliyor bu noktada CC ve DD’ler devreye girdi. Çok daha ince yapılı ve koruma faktörlü bu kremlerle hem sağlıklı bir cilt hemde pürüzsüz bir görüntü elde edebilirsiniz.

Mat Ruj:

avon2.jpg
Sezonun bir diğer favori kozmetik ürünü mat rujlar. Uzun süre kalıcılık özelliği taşıyan mat rujların her rengi var fakat ‘NUDE’ dediğimiz ten rengi olanlar sahilde gösterişsiz bir güzellik için birebir. Nude ile ilgili yanlış bilinen bir bilgi ise nude sabit bir renk değildir, her ten rengine göre değişir. Pembe dudaklılar daha pembemsi, şeftali dudaklılar daha dudak renklerine uygun bir seçim yapmalıdır. Mat ruj doğal ve güzel gözükür fakat görüntünün kalıcı olması ve parlamaması için yapıları çok kurudur ve bir süre sonra dudakları çatlak gösterebilir. Sahile çıkmadan yoğun bir nemlendirici ile ilk dudaklar nemlendirilir, nem emildikten sonra mat ruj uygulanır.

Tuzlu Saçlar

PhotoGrid_1434726280911.jpg
 
Deniz suyunun saçta bıraktığı etkiye tüm kadınlar bayılır. Deniz suyunda ki tuz, doğal bir dalga ve doku bırakır fakat uzun süre saçta kalan deniz suyu bir süre sonra kurur ve tuzlar, kepek gibi dökülmeye başlar. Bunun için kuaförlerden bir öneri dinledim. Hani saçlarımızı kolay taramak için kullandığımız mavi sular vardır ya bir sprey şişesine içerisinde deniz duyu ve mavi suyu eşit oranda karıştırarak denizden çıkınca nemi alınmış saça uygulayın ve daha kalıcı,temiz dalgalara sahip olun.
 

Plaj Vücudu İçin Kick Boks:

vogue-april-2015-model-fit-01.jpg
Popüler kültürün hayatımıza soktuğu en güzel alışkanlıklardan biride spor oldu. Bir çok farklı spor dalı olanağı içerisinde en yaygınları pilates ve yoga iken sadece erkeklerin rağbet gösterdiği kick boks kadınların vazgeçilmezi haline geldi.Ünlü kadınların ve sosyetik ev hanımlarının sosyal medya
üzerinden yaptığı paylaşımlar, herkesi heveslendirdi ve boks salonlarının kapısını aşındırmaya başladık. Plaj için neden bu dalı önerdiğime gelirsek, yazın sıcak-nem malum uzun uzun spor yapmaya pek hevesli olmuyoruz.45 Dakikalık bir kick boks seansında 2 saat tempolu koşmuş kadar terliyorsunuz. Vücudun her yeri eşit çalıştığından dengeli bir zayıflama söz konusu. Kondisyon ile ter atarken, sert vuruşlarla kas gelişimine de destek oluyor. İnce ve hafif kaslı vücudunuzla sahilde salınmak başka bir keyif olur. Ne dersiniz?

Kirpik Ve Oje Sorunsalı:

1cd5803b-6069-4420-ac68-78addf0c0ae9.jpg
 
Yazın, farlar, göz kalemleri, fondötenler bir süre rafa kalkarken maskaradan vazgeçmeyiz. Bu nedenle suya dayanıklı üretilen ilk kozmetik ürün maskaralardır. Her ne kadar suya dayanıklı olsa da kirpikleri yapış yapış yapan maskaralar sizi de maskaraya çevirebilir. Bu nokta da ipek kirpikler adeta kurtarıcı. Evet, kabul ediyorum, 1,5 saatlik zahmetli bir uygulama ama 1 ay göz makyajı yapmadan, dolgun kirpiklerinizle rahat edeceksiniz. Bir diğer konumuz ise yazın oje seçimi. Kış aylarının favori renkleri siyah, bordo gibi tonlar bronz tende kirli duracağından yerini nar çiçeği, turuncu gibi parlak renklere bırakıyor.French oje ise yazın suya fazlaca maruz kalan el ve ayaklar için kullanışsız olduğundan, yerine nüde ve açık pembeler kullanılması öneriliyor.
bfd658_e035d0e75f7042ab9527cd4682b15f26.jpg_256.jpeg

Yorum Yok

    Cevapla