Menu
Genel

YENİ BİR MESLEK OLARAK ‘FENOMENLİK’

thumbnail_image3.jpg

Kerimcan Durmaz Doğumgünün’den


Günlük hayatımızda tam kelime anlamını bilmeksizin kullandığımız kelimelerin sayısı gün geçtikçe artıyor.Eskiden anneanne-dedelerimizin kullandığı osmanlıca kelimelerin anlamını öğrenmeye çalışırken şimdi batı kültürünün yarattığı kelimelere aşinayız ve bu kelimeleri kullanmanın çok havalı olduğunu düşünüyoruz.Bu kelimelerin babası da ‘fenomenlik.’

Fenomen nedir?

Batı kültüründen dilimize yerleşen fenomen kelimesi o kadar dallanıp budaklandı ve anlam kazandı ki günümüzün meslek kollarından biri haline geldi.Fenomen’in esas kelime anlamı ‘duyularla algılanabilen şey’.Günümüzün kelime anlamı ‘hayranlık uyandıracak kadar dikkat çekici olan şey ve ya kişi’.’İnternet Fenomeni’ olarak kalıplaşan kelime internette herkes tarafından takip edilmek,hayranlık uyandırmak ve bu sayede şan şöhret basamaklarını çıkmak anlamında.Belli bir kitleyi peşinden sürüklemeyi başarabiliyorsan şayet bir çok sektörün kapısıda sana aralanmış demektir ve nur topu gibi yeni mesleğin fenomenliğin meyvelerini yemeğe başlayabilirsin.

Fenomen olmak için gerekenler?

1-Kendini markalaştır.Bir lakap ve ya kendi isim soyadınla hiç farketmez ama kendini bir marka gibi görüp tarz ve fikirlerini pazarlaman lazım.Çoğunluktan sıyrılmak için kendine özgü bir tarzın olmalı.Bu konuşma uslübun,giyim tarzın-görüntün,yaşam stilin olmak üzere farklılık gösterebilir.Kısaca ‘Kendin ol ama farkını yarat!’
2-Takipçi sayını arttırmak için ‘takip edeni takip ederim’ muhabbetlerine girme! Takipçi satın alma! takipçin az ve öz olsun farkedilmek için aceleci davranma.
3-Zekan ile espri anlayışını perçinle.Recep İvedik’e de gülüyoruz ama Cem Yılmaz’a neden hayran oluyoruz? Akıllıca yaptığı komik tespitlerinden dolayı.
4-Ünlülerle muhattab olmak için tek yöntemin onlara nefret kusmak olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun.Evet genellikle ünlüler yapılan kötü yorumlara kayıtsız kalamayıp cevap yazıyor ama bunu başarı olarak görme hayranı olduğun kişiye zeki ve mantıklı hatta esprli bir dille yorumlar yaz o seni farketmese bile diğer hayran kitlesi arasında kahramanlaşman fenomenliğin ilk adımlarından sayılabilir.
5-Gündemde kal! Sadece giydiğin cici kıyafetleri,lezzetli yemekleri ve havalı arkadaşlarının resimlerini paylaşarak fenomen olamazsın.Duyarlı ol,şehit haberleri gibi hassas durumlarda acıyı ve düşünelerini paylaşmaktan çekinme.Siyaset,sanat,spor konu ne olursa olsun gündemde ne varsa kendi tarzınla yorumla bireyleri incitmeden esprili dille eleştir ve paylaşımlarını daha fazla kişiye ulaştırmak için doğru ‘hashtagleri’ kullan.Bu 5 maddeyi doğru yönetmeyi başarabilirsen fenomenliğe hoş geldin diyebiliriz.

KERİMCAN’A DİLLERE DESTAN BİR DOĞUMGÜNÜ PARTİSİ

thumbnail_image1.jpg
Konumuz fenomenlikten açılmışken son model internet fenomenimiz Kerimcan Durmaz’ı tanımayan kalmadı.Benim seneler öncesinden arkadaşım bu nedenle fenomenlik adımlarından çıkışına gün be gün tanık olanlardanım.İşin garibi bu çocuk seneler önce neyse şuanda da o! Biz o zamanlar kendi aramızda onun enerjisi ve esprili tarzıyla gülüp eğlenirken şimdi milyonlarla bunu yapıyor ve bundan gelir sağlıyor tek değişen bu.Kerimcan’ın 22 yaşına bastığı doğumgünüde şu an yaşadığı şaaşaalı hayata yakışır cinstendi.Yasin Becek işletmesinde ki İstanbul’un en popüler mekanlarından Vitrin’de gerçekleşen gece iş,sanat,spor ve cemiyetten önemli isimleri bir araya getirdi. Berkay’ın sahne almasıyla başlayan gece Demet Akalın ve Fatih Ürek’in eğlenceli sahne performanslarıyla devam etti.Tabi doğumgünü sahibi bir internet fenomeni olunca patlayan flaşlar ve paylaşımlar durmak bilmedi.Kerimcan tüm konuklarla birebir ilgilendi.
dhskfsj.jpg

Geceden aklımda kalanlar;

-Bizim çılgın ve uçuk çocuk Kerimcan pek bir utangaç ve mütevaziydi.Ona şarkı söyletebilmek için hep bir ağızdan tezahürat yapmamız gerekti.Ama ne yalan söyleyeyim bizimkinin 10 parmağında 10 marifet şarkı işinide gayet iyi kıvırdı.
-En konuşulan hediye nam-ı diğer yüzüklerin efendisi Demet Akalın’dan geldi.Kerimcan,Demet’ten söz aldığı pırlanta yüzüğü sonunda parmağına taktı bütün gece parıl parıl parladı.Allah hepimize Demet gibi arkadaşlar nasip etsin.
-Doğumgünü çocuğunun en yakın arkadaşı Caner Çalışır,yaşadığı rahatsızlıktan ötürü geceye katılamamıştı ve Kerimcan onun burukluğunu yaşarken Caner sürpriz bir görüntülü bağlantılı ile geceye bağlandı ve hepimizi selamlaması duygusal anlar yaşattı.
thumbnail_image2.jpg
Canım arkadaşım enerji küpüm Kerimcan’a nice güzel ve başarılı seneler diliyorum.
 
 

Yorum Yok

    Cevapla