Menu
Lifestyle

KİLOLARIMIZLA DA ÖZGÜRÜZ

resized_b231d-2020-02-06t093956z_835815167_rc2xue9z23dc_rtrmadp_3_turkey-crash.jpg

Gönül isterdi eğlenceli,şehirden haberlerle yazıma başlayayım ama yine acı haberlerle geçirdik haftayı. Van’da ki çığ faciası ilk olarak canımızı yaktı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve askerlerimizin haberi bizi derinden sarstı. Geride kalanlarına ve ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İkinci olarak Sabiha Gökçen Havaalanı’nda pistten çıkan uçağın görüntüsü,yaralıların çığlıkları hafızama yer etti. Bu korkunç kazayı uzun zaman unutamayacağız. Uçak içerisindeki yolcuların yaşadığı şoku,travmayı hayal bile edemiyorum. Teknik bilgiye çok sahip değilim fakat bu uçakların pistten çıkma hadisesi ilk değil umarım daha fazla can kaybı olmadan gereken önlemler en hızlı şekilde alınır. Herkese tekrardan çok geçmiş olsun.

HALA KONUMUZ KİLOLAR MI?

merve-ozbey-i-kizdiran-yorum_2069_14-47-42.jpeg

Magazin gündemine ne zaman göz atacak olsam ünlü kadınlarımızdan muhakkak bir ismin kiloları tartışılıyor. Bu haftanın talihlisi ise gelin olmaya hazırlanan Merve Özbey oldu. Özellikle gelin olmaya hazırlanan ya da bebek bekleyen kadınların dış görüntüleriyle psikolojik şiddete maruz kalması beni hem üzüyor hem kızdırıyor. Büyük özenle hazırlandığı kına gecesinde mutluluğundan çok kiloları ve gıdısı konuşulan Merve Özbey,basın açıklaması yapmak durumunda kaldı “Ben kilolarımla,dış görüntümle memnunum” dedi. Allah aşkına Dünya’nın neresinde kilolu kadınlar bu kadar yerden yere vuruluyor ben görmüyorum,karşılaşmıyorum. Aksine Amerika’da olduğum dönem zayıf kızların dolgun ve belirgin hatlara sahip olmak için büyük bir gayretle kilo almaya çalıştığını hatırlıyorum. Özellikle Miami’de kilolu latin kızlar herkesten çok kıskanılıyordu.

ZAYIFLIK ARTIK OUT!

dblw2ka-706ae60f-3228-4bb3-93d7-176fa6e905f8.jpg

Geçen sene bir yazımda artık kilolu kadınların dönemi başladı,balık etli olmak yeni moda yazmıştım. Hem kilolu hem zayıf kadınlardan o kadar güzel geri dönüşler almıştım ki. O araştırmamı tekrardan hatırlatmak istiyorum. Ünlü model Kate Moss ile başlayan sıfır beden modası birçok genç kızımızın bulimia,anoreksiya gibi ciddi hastalıklara yakalanmasıyla sonuçlanmıştı. Bunun üzerine Dünyaca ünlü markalar bile sıfır beden modelleri defilelerinde kullanmamaya başladı. Derken dünyayı kasıp kavuran latin rüzgarı “Zayıf Kadın Güzel kadındır” algısını yok etti geçti. Büyük kalçalarıyla eleştirilmek yerine şöhretlerine şöhret katan Shakira,Jennifer Lopez gibi isimleri ünlü Amerikalı şarkıcılar Beyonce,Rihanna,Nicki Minaj,Cardi B takip etti. Bu isimlerin hepsi standart kilonun üzerinde kadınlar ama hepimiz onlara bayılıyoruz. Artık Türkiye’de de bu algının kırılma vakti çoktan gelmedi mi?

GettyImages-689367670.jpg

Yorum Yok

    Cevapla