Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım

‘PES ARTIK’ DEDİĞİM BİR GÜNDEM

5e95911f5542830ce8e82713.jpg

Bir gün ile kaçırmış olsakta başta çocuklarımız olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram’ını kutlamak istiyorum.Yaşadığımız süreçte bu tarz günler karamsar ruhlarımıza coşku veriyor diye düşünüyorum.Medya ve sosyal medya üzerinden bile olsa bayramlıklarını giymiş miniklerimizin Atatürk ve vatan şiirleri,şarkıları söylemelerini izlemek pek keyifliydi.Yazımı karantinadan yazıyorum.Artık karantina günleriyle başa çıkmayı öğrendik.4 günlük karantinaya halkımız daha bilinçli hazırlandı.Tabii aklımdan o ilk karantina paniği ve bilinçsizce marketlere akın eden halkın görüntüleri kolay kolay silinmiyor.Korona sürecinde beni en çok şaşırtan ve pes artık dedirten olay bu bilinçsizlikti sanırım.Gelelim gündemin beni şaşırtmaya devam ettiği diğer konulara.Derin mevzulara girmeden magazin gündeminin ‘Pes artık! ’ dedirten ismi Aslı Enver’le yeni bir ilişkiye yelken açtığı söylenen Kerem Tunceri’nin sosyal medyada deyim yerindeyse at koşturmasıydı. Bazı sosyal medya fenomeni kadınlara attığı mesajlar ifşalanınca bizde ufak çaplı bir şok etkisi yarattı diyebilirim.

KÖTÜLÜK DURMAK BİLMİYOR

Belki izlediniz belki gözünüzden kaçtı ama bir süredir ana haberlerde izlediğim bazı başlıklar kafamı epeyce yoruyor. Evde kal diye bas bas bağırdığımız bir dönemde,insan sağlığının,birbirimize desteğin en önemli olduğu şu günlerde karnını doyurmak için marketlere akın eden vatandaşı linçliyeceğimize çok daha korkunç bir tür var sokaklarda. Bu haberlerin başında kapkaççılar geliyor. Herkes kendinin ve sevdiklerinin karnını doyurma derdinde ya işi için ya da temel ihtiyaçları için sokağa çıkıyor insanlar,ekonomik durumlar zaten ortada haberlerde bir izliyorum ki market alışverişine giden bir kadın kapkaç mağduru oluyor. İnsanlara bu zor süreçte bir de bu kötü kalpli insanlar vuruyor ya işte buna inanamıyorum,nefesim kesiliyor. Feminist asla değilim ama hemcinsimin uğradığı haksızlıklar beni belki bir tık daha etkiliyor diyebilirim. İkinci beni derinden etkileyen olay bir araba içerisinde eşi mi sevgilisi mi arkadaşı mı artık bilemiyorum karşı cins tarafından çılgınca darp edilen bir kadının görüntüsü. Sanırım mobese kameraları yakalamış görüntüyü. Araba içerisinde darp ediyor adam sonra hızını alamıyor arabadan inip kadının kapısını açıp tekmeler savuruyor. Etraftan kimse yardım edemiyor çünkü müdahale eden kişilere de aynı saldırganlıkla karşı veriyor bu canavar! İnanılacak gibi değil biz sevdiklerimize zarar vermeyelim diye dokunamazken başka bir boyutta kadına şiddet devam ediyor ne acı!

KORONA BELGESELLERİ HAZIRLANIYOR

81PBmhol-4L._RI_.jpg

Yaptığı işleri severek takip ettiğim hatta birçok kez beraber çalıştığım fotoğrafçı ve prodüktör Kadir Avşar bir projeye imza attı. Amacı uzun seneler sonra yaşadığımız bu süreci belgeselleştirmek ve arşivlerde kullanılabilecek bir video hazırlamaktı. Beni arayıp dedi ki ‘Çağla,seni asla yönlendirmeyeceğim bana sadece yaşadığın süreci ve hislerini anlatan bir video hazırlar mısın?’ Kabul ettim. Kendi sektöründe popüler 15 kişiden oluşan bir belgesel hazırlamış adı Covid-19 (Korku ve Endişe). Herkes yaşadıklarını,zamanını nasıl geçirdiğini,korku ve endişelerini anlatmış benim gibi. Belgeselin 1.bölümü youtube üzerinden yayınlandı. İleriki dönemlerde süreci hatırlamak veya yeni nesillere yaşadıklarımız birebir aktarmak adına çok güzel bir proje olmuş. Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

Yorum Yok

    Cevapla