Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım / Genel

HAYAT BİZE SORUYOR PARA MI SAĞLIK MI?

Konumuz tabii ki belli… Benim gibi sosyal yaşam ve trend yazan köşe yazarları için ilginç bir dönem. Sosyal yaşam yok ki ne yazayım diyeceğimde sosyal yaşamın yerini sosyal medya yaşamı aldı. Sosyalleşme ve trendler sosyal medya üzerinden dönüyor,yazılı ve görsel medya da ona destek oluyor. Koronavirüs ile ilgili tüm haberleri televizyondan takip ediyorum bilgilendirme konusunda sosyal medyanın referansları pek güvenilir değil. Herkes kafasına göre bir tez atabiliyor ortaya ve insanların iyice kafası karışıyor. Örneği yaşanmamış bir süreç geçiriyoruz ve bu dönemde bilgi kirliliği en son ihtiyacımız olan şey.

SOSYAL MEDYADA SON DURUMLAR

thumbnail_IMG_4482.jpg

Sosyal medya platformlarında canlı yayınlar aynı hızla devam ediyor. En popüler yayınlar ise düet yayınlar. Yani 2 kişinin karşılıklı seçtikleri bir konu hakkındaki sohbetini interaktif olarak takipçileri izliyor ve yorum yapıyor. Dönemin yükselen yıldızı ise Tiktok uygulaması. O çok dalga geçilen tiktok videolarını şimdi gayet profesyonel biçimde ünlü isimler uyguluyor. Jennifer Lopez,Justin Bieber gibi isimlerin videoları milyonlar tarafından izleniyor. Benim son favorim ise Dünyaca ünlü doktorumuz Mehmet Öz’ün katıldığı bir programda yayınladığı eğlenceli tiktok videosu.Beklenmedik isimler bize ters köşe yapıyor bu mecrada.Evde oturup televizyondan sıkılmış kitlenin yöneldiği başka bir platform ise Youtube.Şu an için en trend izlenen videoların başında tabii ki koronavirüs hakkında yayınlanmış videolar var.

thumbnail_IMG_4483.jpg

Bu hafta bunlardan en çok dikkat çeken Fatih Altaylı’nın yeni yıl programına katılan Astrolog Dinçer Güner’in yaptığı açıklamalardı.2020’nin girişinde çekilen programda astrolog yeni sene hakkındaki tahminlerini sıralıyor ve koronaya dair yeni hayat düzenine dair Çin’in gündemde olacağına ve eğlence sektörün yaşayacağı darbeye dair pek çok açıklamada bulunuyor. Astrolojiye inanlarımız için baya etkileyici bir video oldu diyebilirim.

thumbnail_IMG_4485.jpg

YENİ DÜZEN HAKKINDAKİ TAHMİNLER

thumbnail_IMG_4481.jpg

Aramızda en sık konuştuğumuz konu,bu korona illetini atlattığımız zaman bizi ne bekliyor. Herkesin farklı tahminleri var elbette ama en ortak nokta ki düşünce para,güzellik,şöhret,aşk gibi olguların en ötesinde sağlığın geldiğini ve sağlıklı olmanın kıymetini ciddi anlamda kavradığımız bir döneme giriyoruz. Yarınını düşünmeden günlük yaşanan hayatlar rafa kalkacak. Artık herkes yarınını düşünerek adım atacak,harcamalar kontrol altına alınacak hatta lüks tüketim ciddi boyutta azalacak diye öngörüyor uzmanlar. Videolarını keyifle izlediğim yazar,ilişki koçu Adil Yıldırım’ında şöyle bir iddiası var ‘’Günlük ilişkiler ve çok eşlilik’’ devri bitiyor. İnsanlar hayatlarına alacakları kişiyi gerçekten yakından tanıyarak ve güvenerek alacak ve sağlık,gelecek endişesi ile günlük heveslerin peşinden daldan dala atlanmayacak artık diyor. Kim bilir yeni hayat düzeni belki de kendimize çekidüzen vermemiz için iyi bir fırsat olacaktır. Umutla ve sağlıkla kalın…

Yorum Yok

    Cevapla