Menu
Genel / Gezi

YENİ YIL ARİFESİNDE BELÇİKA

thumbnail_IMG_5847-1.jpg

Geçtiğimiz haftasonunu Belçika’da geçirdim.Özellikle yeni yıl öncesi Avrupa şehirleri farklı bir ruha bürünüyor, ben de sıkça yazılarımda yeni yıl öncesi ışıldayan bu Avrupa şehirlerini ziyaret edip kaleme alıyorum.Bu seneki yeni yıl seyahatim Belçika’nın başkenti Brüksel’e oldu.Aynı tahmin ettiğim gibi turist dolu şehrin her yeri ışıl ışıl ışıklandırmıştı.Dev yılbaşı ağaçların etrafında fotoğraf çekmek isteyen turistler kuyruklar oluşturmuştu.Şehrin en popüler alanı hiç şüphesiz en işlek meydanı Grand Place’dı. 4 yanı tarihi binalarla çevrili bu meydan ziyaretçi akınına uğramıştı. Turistik gezilerini yapan ziyaretçilerin bir sonraki durakları Belçika’nın en ünlü yiyeceğini tatmak için Waffle’cılar ve Çikolatacılardı. Ben de hediyelik çikolatalarımı aldıktan sonra Belçika’da ki ikinci durağım daha önce hiç gitmediğim Liege şehri için yola koyuldum.

thumbnail_IMG_5514.jpg

8000 KİŞİLİK DİSKO

thumbnail_IMG_6023.jpg

Liege’de de harika bir yeni yıl marketi kurulmuştu hatta Avrupa’nın en büyüklerinden diyorlar.Sokaklar cıvıl cıvıl…Kısa bir turistik geziden sonra duydum ki tüm şehir gece düzenlenecek büyük bir festivale hazırlanıyor.Kostüm dükkanları dolup taşıyor.Orada yaşayan arkadaşlarıma sordum ‘Neler oluyor?’.Cumartesi gecesi her sene 1 kere düzenlenen ve Liege’lilerin tüm sene heyecanla beklediği bir etkinlik varmış.Dev bir disko gecesi…Tam 8000 kişilik bir parti.Tüm biletler aylar öncesinden tükenmiş.Heyecanım daha da artmıştı ve biz de bu özel geceyi deneyimlemek için hazırlıklara başladık.Disko ruhunu iyice hissetmek için kostümlerimizi hazırladık ve geceye hazırdık.Etkinlik alanına vardığımızda gördüklerime inanamadım.12.senesi gerçekleşen organizasyonda adeta bir zaman makinesine binip 80’lere 90’lara geri dönmüş gibi hissettim..John Travolta’nın unutulmaz filmi ‘Grease’i bilmeyeniniz yoktur aynı Grease setinde gibiydik.Giriş bölümündeki dev fotoğraf alanını geçtikten sonra konser alanına geçtik.Öyle büyük bir kalabalık bekliyordu ki bizi inanmakta zorluk çektim.Binlerce insan pullu payetli disko kıfayetleriyle dans ediyor eğleniyordu.Muhteşem bir geceydi.Benim için unutulmaz bir deneyim oldu.Liege’lilerin bir sonraki heyecanla beklenen etkinliği ise 24 Aralık’ta sahne alacak ünlü Türk ikili Cielo’nun DJ performansıymış gurur duydum açıkcası.

KARDASHIANLARDAN KISA KISA

thumbnail_Facetune_11-12-2019-22-02-43.jpg

Haftalık magazine son ütücülük yapmazsam olmaz tabii. Geri dönüşlerinizden de anladığım üzere bu aileyi pek bir merak ediyorsunuz. Hollywood magazininin gündemi yine hadiseleri bitmek tükenmek bilmeyen Kardashian ailesiydi. Ailenin milyoneri Kylie Jenner’ın 1.5 yaşındaki kızı Stormi’nin snowboard yaparken çekilen videosu viralde haftanın en çok izlenen videosuydu. Donald Trump ve eşi Kanye West tarafından uyarılan Kim Kardashian artık giyim kuşam konusunda daha mütevazı olacağını açıkladı ve ilk paparazilere yakalandığı gün kapalı bir bluz ve pantolon ile görüntülendi. Şimdi yabancı bloggerlar Kim’in soyunmadan kaç gün durabileceğine dair sarkastik bir dille tahminlerde bulunuyorlar.Cinsiyet değiştiren ve adını Bruce’dan Caitlyn Jenner’a çeviren Kylie ve Kendall’ın babaları skandallara imza atmaya ara vermiyor. Cinsiyet değişiminden sonra her ne kadar kızları,üvey kızları ve eski eşi Kris Jenner’dan destek almış gibi görünse de aile aslında biraz sırtını dönmüş gibi.Popülaritesini korumak içinde Caitlyn ünlülerin katıldığı ‘survivor’ tarzı bir yarışmaya katıldı geçtiğimiz günlerde.Bir süre sonra yarışmadan elenen Caitlyn,normalde elenen yarışmaının ailesiyle buluştuğu bölümde yapa yanlız kaldı.Aileden bir tek kişi bile yoktu… Bence Caitlyn’in intikamı ağır olur gibime geliyor.

Yorum Yok

    Cevapla