Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım / Genel

2020 YAZ DOLANDIRICILARINA DİKKAT

unnamed-1
 Evlerimizde geçirdiğimiz ayların sonunda yaz aylarının gelip çattı ve korona gündemiyle alakalı gelen haberler yüz güldürüyor. En kritik dönem olan ramazan bayramını da milletçe en iyi şekilde birlik ve beraberlikle evlerimizde kalarak atlattık. Önümüzde güzel günler var. Tedbirleri elden bırakmazsak o korktuğumuz 2.dalga da ülkemize uğramadan geçer gider umudu içerisindeyim. Tabii yazın gelmesi,evlerinde uzun süredir kalan bizlerin en doğal ihtiyaçlarından biri tatil isteğini daha da tetikledi diyebilirim. Henüz yeme içme ve turizm sektörü faaliyete geçmediğinden ötürü yapılabilecek tatil programları kısıtlı. Otellerin nasıl işleyeceği meçhul eminim sıkı önlemler alınacaktır ama bir süre vatandaş halka açık işletmelere giderken çekinecek belli ki.
 YAZLIK EV VE TEKNE KİRALAMALARDA ALTIN DÖNEM
yat-kiralama
 Aldığım bir basın bültenininden edindiğim bilgiye göre yeni normal dönemde vatandaşlar güvenli ve temassız bir tatil için kiralık villalara yönelirken,’kiralık villa’ ve ‘kiralık tekne’ aramaları internet üzerinden 4 kat artmış. Tam tahmin ettiğim gibi daha otellerdeki tedbirleri bizzat görmeden insanların tercihleri kiralık yazlıklardan yana. Tabii bir şeye talep çok artınca onunla paralel olarak dolandırıcılığı da o kadar artıyor. Geçen sene arkadaşlarımın başına gelen bir olayı anlatayım hemen size. Popüler ev kiralama uygulamalarından birinden Çeşme’de bir villa kiralıyorlar.İlan gayet profesyonel,emlakçı ve muhatap olunan her kim ise gayet profesyonel.’’İlana dair kafamız en ufak bir soru işareti oluşmadı’’ diyor arkadaşım.Son güne kadar da ne zaman arasalar yetkili kişilere ulaşabiliyorlar ve ödemeyi yapıp evi 1 aylık tutuyorlar.O dönem ben de Çeşme’deydim bizzat olayın şahitlerinden biriyim yani. Arkadaşlarım Çeşme’de ki ev adresine vardıklarında asla ilanda belirtildiği gibi bir ev bulamıyorlar ve anında tüm yetkili kişilere ulaşım bloke ediliyor.Ağzım açık kalmıştı bu olay yaşanırken! Meğerse Türkiye’de şu an 700bin devre mülk mağduru bulunuyormuş.
 ALINABİLECEK ÖNLEMLER
tekne-kiralama-is-fikri
 İlk olarak rezervasyon yapacağınız internet sitesinin TÜRSAB onaylı olduğundan muhakkak emin olun. Bu sitelerdeki ilanlar kontrol edilmiş oluyormuş. Mevcut dönemden ötürü kiralama fiyatları uçmuş durumda arada çok uygun fiyatlı birkaç ilan çıkarsa orada bir dolandırıcılık söz konusu olabilir hizmet-fiyat dengesini unutmamak lazım. Dönemsel kiralanan evlerin birçoğu daha önceki zamanlarda da başka tatilcileri ağırlamıştır. Bu nedenle eski kullanıcı yorumları büyük önem taşıyor. Kiralık villalarda da en çok talep edilen bölgeler Kaş,Bodrum ve Fethiye’ymiş.Çeşme’nin listede olmaması beni şaşırttı.

Yorum Yok

    Cevapla