Menu
Genel

NORMALLEŞEBİLDİK Mİ? 

 Pandemik süreçteki normalleşme sürecine girildi. Yeme-içme sektörü,spor salonları ve çoğu iş yeri bu hafta kapılarını açtı. Tamam sosyal hayat başladı ama biz sosyalleşmeye başladık mı asıl soru bu. Öyle aylardır evdeyim hemen kendimi dışarılara atayım diyen kişi sayısı epeyce az sanırım. Şöyle bir ortama bakmak için haftabaşında büyük AVM’lerden birine gittim,bomboş! Açıldığı ilk gün pazartesi bir yoğunluk yaşanmış diğer günler ise sakinliğini korumuş. Yemek bölümünde sosyal mesafe kuralları tam anlamıyla uygulanmıştı fakat kişi sayısı az olduğu için uygulamada pek zorlanılmamıştır diye düşünüyorum. Mağazalar sakindi. En merak ettiğim kıyafet deneme konusuydu onu da bir mağaza görevlisine sordum öğrendim. İstediğinizi deneyebiliyormuşsunuz fakat sizden sonra 9 saat boyunca kimse aynı ürünü deneyemiyormuş. Gerçekten uygulayacaklar mı bunu merak ediyorum. Kafe ve restoranlar ise şu an için sakinliğini koruyor.
 AMERİKA’DA NELER OLUYOR?
Black-lives-matter
 Amerika’da yaşananları dehşet içinde izliyoruz.’’Great America’ yani muhteşem amerika dedikleri ülke Donald Trump’ın başa geçmesiyle beraber muhteşemlikten çok uzakta günler geçiriyor.En başından beri göçmenlere olan karşıt tutumu,dini ayırımları ve ırkçı söylemleriyle bir kitleyi arkasına toplamış olsa da çoğunluğun nefretini kazanan bir lider oldu.Başından bu adamın tutumu belliydi kim seçti? kim bu saçma ayrımcı fikirleri destekledi de oy verdi? bu soruları düşünüyorum.Trump karşıtı eylemler hep vardı fakat bu sefer işin içinden nasıl çıkar Dünya olarak izliyoruz sonunu.Amerikan polisinin siyahi bir amerikan vatandaşın nefesini keserek öldürmesi tüm ülkede hatta Dünya’da büyük ses getirdi. Amerika’nın en büyük sorunlarından ırkçılık bu hadiseyle tekrardan gündemin baş köşesine oturdu.Halk çıldırdı,yağmalamalar,boykotlar,polise saldırı aldı başını gitti.Irkçılıkla savaşan Amerikan vatandaşlarına Avrupa’lılardan da destek geldi. Başta Fransa olmak üzere devlete karşı ırkçılık suçlamaları ve protestolar hâlâ devam ediyor.
Image: US-CRIME-POLICE-SHOOTING
 GÜZELLİK GÜNDEMİNDE BAŞ TREND ‘’GIDI LİPOSUCTİON’’I
 Birçok ünlünün güzelliklerine güzellik katan Estetik Cerrah Op.Dr.Mehmet Kartal’ın ve kliniğin işletmesinin başındaki eşi Zerrin Kartal’ın instagram hesaplarını takipteyim. Güzellik merkezleri açıldığından beri hiç durmadan görüyorum ki hastalara gıdı liposuctionı yapıyorlar ve klinik ortamında kolay bir işlemle muhteşem sonuçlar alıyorlar. Zerrin’i aradım sordum ‘Nedir bu gıdı liposuction çılgınlığı? Herkes bunu konuşuyor ve yaptırmak için sıraya giriyormuş doğru mu? ’’ ”Estetik ameliyatlarının durduğu bu süreçte gıdı şikayeti olan hastalara lokal anestezi yaparak liposuction yöntemiyle gıdı bölgesinden yağları çekiyoruz ve sarkma gibi yan etkiler olmadan en fazla 1 saatin sonunda gıdınızdan kurtuluyorsunuz. İşlemin pratikliğinden ve etkileyici sonuçlardan ötürü inanılmaz bir talep var. ’’ dedi. Gıdı deyip geçmemek lazım bazı hastaların öncesi ve sonrası fotoğraflarına baktım ve şoka girdim. Bu gidişle gıdı liposuctionı uzun süreler duyacağız.
unnamed

Yorum Yok

    Cevapla