Menu
Genel

PANDEMİ SONRASI GÜZELLİK ALGISI 

kalici-dudak-renklendirme-egitim.jpg
Yaşadığımız olağan dışı pandemi sürecinin normal hayatımıza etkileri her sektörde devam ediyor. Geçen hafta yazdığım ‘Korona sonrası tatil alışkanlıklarımız’ yazısı ilgiyle okundu ve çok fazla geri dönüş aldım. Bu hafta da yine aynı konunun farklı bir yüzüyle devam edeyim dedim. Son 5-10 sene aralığında güzellik ve estetik sektörü Türkiye’de ciddi bir atak yaptı. Bunun en büyük nedenlerinden biri sosyal medyada ki başta ünlü ve influencerlar olmak üzere kadın ve erkeklerin yarattığı kusursuz fizik ve güzellik algısı. Muhteşem vücutlar,simetrik yüz hatları,dolgun saçlar,kaşlar,kirpikler derken bu algının ekmeğini en çok yiyen sektörde tabii ki estetik ve güzellik sektörü.
FOTOŞOP PSİKOLOJİ BOZAR MI?
5f05728bd265a21960e41a0f.jpg
 Fotoğrafları istediğimiz gibi şekillendire bildiğimiz uygulamaların genel adı fotoşop. Aslında eski dönemlerde bu uygulama profesyonel fotoğrafçılar tarafından fotoğraftaki ufakdefek kusurları yok etmek,ışık fazlası ya da yetersizliğini dengelemek için kullanılırken şu an akıllı telefonu elinde olan herkes tarafından kullanılabiliyor. Bu haftanın gündeme düşen en hararetli tartışması sosyal medya fenomeni Duygu Özaslan’ın bir takipçisi tarafından görüntülenen gerçek hayattan çekilmiş fotoşopsuz bikinili kareleri.Evet bir hayli kilo almış (Karantina sürecinde hangimiz almadık ki?),kendisi de yeme bozukluğu hastalığına yakalandığını söyledi bu ifşalanan karelerden sonra.Hangimizin kendini saldığı,kilo aldığı ya da çok kilo verdiği dönemler olmadı ki.Gayet insani bir durum,beni hiç mi hiç rahatsız etmedi bu kareler.Doğru beslenme-spor ve istikrarla kolayca eski haline dönebilir.Esas sorun sosyal medyaya hiç olmadığı biri gibi kendini ve görüntüsünü yansıtması.Fenomen,bir videosunda diyor ki ‘’fotoşop kendimi kandırmaktan başka bir şey değil,kendimi olmadığım biri gibi fotoşoplarsam zamanla gerçek beni bu görüntüden ibaret zannetmeye başlarım.’’ İşte tüm mesele bu. Uzmanlar diyor ki fotoşop programlarının kullanım alanları arttığından beri kendimizi sevip,gerçeğimizi kabul etmeyi unuttuk. Psikolojik sağlığın en başında da kişinin kendini sevmesi geliyor. Bunu yapamayanda depresyona sürükleniyor. Ne diyeyim o kadar doğru ki…
 KALICI MAKYAJIN ALTIN DÖNEMİ
microblading-hakkinda-bilmeniz-gereken-her-sey-26617-4082017123551.jpg
 Yine aynı mevzunun devamı olarak her şekilde güzel gözükme sevdası da olan başta biz kadınlar maske kullanımının hayatımıza girmesiyle beraber kalıcı makyaj uygulamalarına sıkça başvurur olduk. Dönemin favori işlemi dudak renklendirme. Maske ile sabit tutulamayan ruj bu şekilde sabitleniyor. Yüzün yarısı maske ile kapalı iken ise gözler ve kaşlar ön plana çıkıyor. Bu noktada da en çok talep edilen işlemler kirpik ve kaş uygulamaları. Simetrik kaşlar için en çok uygulanan yöntem kıl tekniği ile yapılan microblading,kirpikler için ise en çok tercih edilen uygulamalar ipek kirpik,kirpik kıvırma ve kalıcı eyeliner işlemleriymiş. Bu konuda da en önemli unsur işlemlerin profesyonel bir ekip tarafından hijyen kuralları doğrultusunda uygulanması. Düşük fiyatlara kanıp merdiven altı merkezlere kendinizi teslim ederek sağlığınızı riske atmayınız.

Yorum Yok

    Cevapla