Menu
Genel

KORONA SONRASI TATİL ALIŞKANLIKLARIMIZ 

0023558_cam-filmi-tekne-icin-m2-ile-satilir-uygulama-dahildir_560.jpg
 Bu yaz nasıl olacak? Nasıl geçecek? Yaz tatili yapılabilecek mi? Derken Haziran’ı devirdik ve Temmuz’a geldik. Normalleşme başladı ve tahminimden çok daha hızlı eski hayatımıza kısıtlamalar altında dâhi olsa döndük. Ekonomik zorluklar ve bazı sektörlerin hâlâ eskiye dönememesi kimimiz için normale dönüşü zorlaştırıyor olsa da hepimizin hayali yaz tatiline çıkabilmek. Herkes kendi bütçesine uygun tatil planları yaparken koronanın planlar üzerindeki etkisi büyük. Bu pandemi süresince tatil alışkanlıklarımızın değişimiyle alakalı ‘tatildekirala’ sitesi bir araştırma yapmış ve sonuçları basında çalışan bizler ile paylaşmış. Gelin beraber bakalım anket sonuçlarına.
 HER 10 KİŞİDEN…
 *Salgın nedeniyle deniz ve havuz kullanımdan çekinenler çoğunlukta. Sadece 10 kişiden dördü denize gireceğini söylemiş.
*Her 10 kişiden dördü korona nedeniyle tatil yapmakta kararsız.
 *10 kişiden üçü tatil yapmaktan vazgeçmiş.
*Tatil yapacakların neredeyse yarısı da tatil için müstakil ev ve kiralık villaları tercih edeceğini söylemiş. %30’luk bir kesim bu sene tatil yapmayacağını söylemiş. Yaz öncesi tatil planını yapanların çoğunluğu korona ile beraber planlarını ya iptal etmiş ya da değişiklikte bulunmuş. Tatile çıkmayanların genel gerekçesi hastalığın bulaşıklık şiddeti ve hijyen kaygısı. Bunlar dışında en büyük etken ise tabii ki ekonomik nedenler. Tatil için bütçe ayıramayan ciddi de bir kesim var.
Club-Datca-Tatil-Koyu-Genel-234194.jpg
 TATİL İÇİN AYIRDIĞINIZ BÜTÇENİZ NEDİR?
 Ankete katılanların %50’si tatil için 5bin TL’nin altında bütçe ayırmış. Tatil için hiç bütçe ayıramayanların yüzdesi ise %30. Tatil bütçesi 5bin-10bin TL aralığında olanlar ise katılımcıların %17’sini oluşturuyor.Bir de %3’lük ufak bir kesim var ki onlar pek şanslılardan. Tatil için 10bin TL’nin üzerinde harcarım ben keyfimden önemli mi diyenler bu kişiler. Otelde konaklamayı tercih eden kısımda çoğunlukla kendi özel plajı olan otelleri tercih ediyor. Halka açık plajları kullanmayı düşünen tatilcilerin sayısı oldukça az. Pandemi süreci tatil ulaşım dengelerini de değiştirdi tabii ki. En çok kendi araçlarıyla seyahat ediyor tatilciler. En az tercih edilen ulaşım aracı ise uçak ondan sonra yine fazla tercih edilmeyen deniz yolu ve otobüsler geliyor. Yeni tanıştığım transfer firması Blackfleet ekibinden duyduğuma göre bu yaz şehirler arası ulaşım için şöförlü araç kiralayan tatilcilerin sayısı epeyce fazlaymış. Ulaşım için çoğunluk,dezenfekte edilmiş özel araçlar ile seyahatlerini güvenle gerçekleştiriyormuş.En mantıklı seçenek bu geldi banada vallahi.
01117102443113788429.jpg

Yorum Yok

    Cevapla