Menu
Genel

AŞK VİZESİ


Yurt dışına seyahat edemediğimden ötürü güncel kalmak adına sık sık yabancı blogları takip ediyorum ve ilgimi çeken mini haberleri köşeme ve kendi blog’um caglagursoy.com’a taşıyorum. Dünya’dan bir enteresan haber de Almanya’dan geldi. Sınırların kapanmasıyla ayrı ülkelerde kalan sevgililere aşk vizesi çıkarılacakmış. Euronews’da okudum bu haberi ama doğruluğunu tam öğrenemedim.Avusturya,Danimarka,Norveç’te de aynı uygulamayı yürürlüğe sokmayı planlıyormuş. Pandemi döneminden önce beraber yaşadıklarını belgelerle kanıtlayan çiftlerden ülke dışında kalana bu şekilde giriş izni çıkarılabilecekmiş. Pek romantik bir karar… Bir başka haberim ise filmseverlere. Tüm Dünya’nın evlerine kapandığı bu süreçte hiç şüphesiz dönemin kazananı sosyal medya ve dijital platformlar oldu. Altın çağını yaşayan Netflix doymamış olacak ki yeni bir atılım ileportala üye olmamış kişilerle de tanışmak adına bazı filmleri ücretsiz yayınlama kararı aldı. Pandemi döneminde öyle bir talep olmuştu ki bu büyük talebe portal yetersiz kaldı haberleri çıkmıştı. Şu an gerekli iyileştirmeler yapıldı demek ki ve reklam çalışmaları hızla devam ediyor bravo…
ÜLKEMİZDE DURUMLAR
Geçen hafta yazdığım Korona Virüs’de 2.dalga gelir mi? Geldi mi? yazıma sizlerden baya geri dönüş aldım.Kiminiz ‘Çoktan geldiğini’ kiminiz ‘Bu saatten sonra virüs güç kaybederek yok olacağını ve 2.dalganın gelmeyeceğine inandığınızı’ söylediniz.Ben tedbirlerin daha sıkılaştırılması taraftarı olduğumu söylemiştim ki Bakan Koca’dan açıklamalar geldi. 1.dalganın 2.yükselişindeymişiz. Yani daha 1.dalgadan kurtulamadık ki biz… Maalesef erken bir rahatlamaya girmişiz bunu görüyorum sonuçlardan. Şimdi 81 ilde düğün,dernekler başta olmak üzere tüm kalabalık organizasyonlar kısıtlandı ve yasaklandı. Şahsi olarak tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Maske konusunda kendi görüşüm olarak İstanbul bilinçlendi diye düşünüyorum. Umarım tüm Türkiye’de aynı şekildedir.
HAYAT DEVAM EDECEK
Tabii ki hayat gerekli önlemler içerisinde devam etmeli. Biliyorsunuz pandemi ile beraber binlerce hatta milyonlarca vatandaşımızın ekmek kapısı moda ve tekstil sektörü de ciddi bir duraksamaya girmişti. Sektörün yavaş yavaş hareketleniyor olması beni mutlu ediyor. Bu sene sektörün önemli organizasyonlarından İstanbul Moda Haftası dijital ortamda gerçekleşecek. 17-27 Ağustos tarihleri arasında katılımcı modacılar video çekimlerini büyük emek ve titizlikle gerçekleştirdi. Yeni koleksiyonlar dijital ortamda 12-16 Ekim tarihleri arasında sergilenecek. Takipçiler heyecanla yeni nesil dijital sunumları bekliyor. Hafta başında ise attığı yenilikçi adımlarla Dünya starlarını da giydiren Barrus London sosyal mesafe kuralları doğrultusunda açık havada özel bir koleksiyon tanıttı. Markanın baş tasarımcısı Neslişah Yılmaz pet şişe atıklarını geri dönüşüm ile iplik ve kumaşa dönüştürerek Dünya’da ilk couturekoleksiyonunu oluşturdu. 30 parçalık defile büyük alkış aldı. Çevreye duyarlı bu projeyi ben de buradan tebrik etmek istiyorum.

Yorum Yok

    Cevapla