Menu
Genel

EĞLENCE DÜNYASI KIRMIZIYA BOYANDI


Haftaiçinde alınan bir kararla gece 00.00 itibarıyla mekanlarda müzik yayını yasaklandı. İlk haberi okuduğumda bu kadar şiddetli bulaşıcı bir virüsle savaşırken hepimiz,eğlencenin dozunu kaçıran ve etraflarındaki birçok insanın sağlığını umursamaz hareketleriyle tehlikeye atan kitle aklıma geldi ve ”Oh iyi ve yerinde bir karar” dedim içimden. ’’Belki hâlâ pandemi sürecinde olduğumuzu hatırlarlar bu eğlencesine düşkün kesim’’ dedim. Dün ise Instagram’da eğlene sektöründe çalışan arkadaşlarımın kırmızı ekranlar paylaştığına denk geldim. Kimi profilini de kırmızı yapmıştı. Yeni bir akım mı bu? Nedir? Derken açıklamalarını okudum. Eğlence sektörü ve müzik ile alakalı alınan her olumsuz kararda birçok kişi işsiz kalıyor. Ekmek paralarını uzun senelerdir bu sektörden kazanan dostlarım ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Bu sektör diğer sektörler gibi uzun seneler aynı işletme altında sigortalı çalışarak olmuyor ki devlet desteği alsınlar. Burada suçlanması gereken devlet,bakanlıklar değil,tüm milletin can sağlığını korumak için tüm bu önlemler, benim suçladığım kişiler covid19 testleri positif olmasına rağmen gezip tozması engellenmesin diye bunu saklayanlar insanlar var daha ne diyeyim…
İNSANLIK BİLDİĞİNİZ GİBİ
Kadına,çocuğa şiddet,cinayetler,Korona gibi çok ciddi gündemler varken haftabaşında okuduğum bir başka haber beni çok rahatsız etti sizinle paylaşmak istedim. Hani bir dönem özellikle yaşlıları hedef alarak telefonda laf cambazlığıyla banka bilgilerini isteyen ve dolandıran kişiler yüzünden pek çok kişi mağdur olmuştu. Emniyet bu vakaların önüne geçmekte zorlandı ve sık sık telefonlarımıza şahsi banka bilgilerinizi kimse ile paylaşmayın metni ile smsler atmaya başladı. Aralarında Canan Karatay Hocamız gibi okumuş etmiş kişilerin de olduğu bu mağdurların tek bir açıklaması vardı ‘Ama gerçekten bana ve banka hesaplarıma dair çok bilgi sahibiydi arayan kişi ben de gerçek sandım. İşte bu bilgileri dolandırıcılara sızdıran 36 banka çalışanı tutuklanmış. Görevini kötüye kullanmak da bir çığır açtığınız sevgili banka çalışanları sizler yüzünden kaç aile mağdur,perişan oldu acaba umrunuzda mı?
KARAKÖY HAREKETLENİYOR
Biraz da keyifli haberler vereyim. Salı günü yeni nesil dijital dergicilikte ilk adımlarını atan yaşam ve moda içerikli Hale Ceylan Barlas ve RanaDemir’in kurduğu ‘’RetouchMag’’ın açılış kutlaması için influencer ve oyunculardan oluşan ufak bir grup bir araya geldik.Yeni bir derginin kutlaması yepyeni bir otelde yapıldı.Karaköy’ün en eski binalarından birirenöve edilerek J.W.Marriott Bosphorus olarak kapılarını açmış. Eski tarihi doku korunmuş ama öyle altın varaklar aslan kafaları beklemeyin tamamen modern çizgiler ve modern sanat eserleri ile dekore edilmiş. Otelin arka kapısı Karaköy’ün en civcivli sokaklarına açılıyor. Önünde ki Galata Port inşaatı hâlâ devam etmekte. Port da açıldı mı Karaköy en uğrak bölgemiz olacak gibi hiç şüphesiz.

Yorum Yok

    Cevapla