Menu
Genel

GÜNDEMDEN KISA KISA

Tabii ki gündemin ana maddesi hâlâ Korona Virüsü ama yavaş yavaş biz bilinçlendikçe bulaş etkisi azalıyor ve virüs etkisini kaybediyor sanki. Tabii ki tedbiri daha uzun süre elden bırakmamakta fayda var.Biliyorum birçoğunuz artık bu virüsü konuşmaktan çok sıkıldınız o halde gelin magazin ve sosyal hayatta ağıma takılan bazı konulardan bahsedelim.

MAGAZİN DÜNYASINDAN

Magazin dünyasında haftanın en çok konuşulan haberi Seda Sayan’ın yüz gerdirme operasyonu oldu.Konu estetik ile değişim olunca Seda Sayan’ın seneler içinde ki değişimi mercek altına alındı. Gerçekten ciddi bir değişime uğramış çok da güzelleşmiş sanatçımız fakat bu neden eleştiriliyor anlamış değilim. Ekran önünde olan kadınlarımız iyi gözükmek uğruna kendilerine büyük veya ufak işlemler yaptırıyor,bu artık şaşırılacak,ayıplanacak bir durum değil. Aksine yaptırdığı işlemleri saklayan ünlülerimizi yerden yere vururken,yaptırdıklarını açık açık ifşa edenler neden aynı eleştiri oklarının hedefi oluyor anlamak mümkün değil. Eleştirilerin bir başka hedefi ise Pelin Kaya’nın Youtube programına katılan Şevval Şahin oldu.2018 Türkiye güzellik Yarışması Birincisi Şevval Şahin,seçildiği günden beri her adımı olay oldu diyebilirim.İlk olarak estetik operasyon geçirmiş birinin güzellik kraliçesi olabilir mi spekülasyonlarına maruz kaldı.Bu noktada benim görüşüm eleştirilecek kişinin Şevval değil onu seçen jüri üyelerinin olması gerektiği kanaatindeyim.Kız estetiklerini saklamamış ki… Daha sonra maskesiz gezmesi ve korona döneminde katıldığı kalabalık eğlenceler gündem oldu ki burada savunulacak hiçbir yanı yok.Son gündem ise katıldığı programda konuşması sırasında sürekli kullandığı ingilizce sözcükler izleyenleri çileden çıkardı.Şevval’in instagramına göz attım kızcağızın zaten Türkçesi bozuk. Anladığım kadarıyla Londra’da büyümüş ve yaşamış,Türkçesi dejenere olmuş.Yine şunu söylüyorum Türkçe’yi konuşmakta zorlanan bir kadını Türkiye Güzeli yapmasaydınız o zaman. Şimdi bu linç ile baş etmek zorunda kalan bu kız oldu.

EVİMİZ GERÇEKTEN TEMİZ Mİ?

Geçtiğimiz hafta benim de parçası olduğum bir etkinlik düzenledik. Dyson ve İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezinin ev tozu araştırmasını dinledik. Analiz ilgi çekiciydi hemen beni en çok şaşırtan sonuçları sizinle paylaşmak istedim. Araştırmada 30 evin salon ve yatak odası incelenmiş. Hanelerde alerji hastası olan bireylerin %66’sı kadın çıkmış.Enteresan bir bilgi olarak alerji hastalığına yakalananların %75’ beyaz yakalı geri kalanı serbest meslek sahibi. Şaşırmadığım bir sonuç ise yine alerji sahibi kişilerin çoğunluğu şehiriçinde oturanlar. İşin garip kısmı ise ev tozundan alerji-astım gibi hastalıklara maruz kalmış kişiler aslında ev ve kişisel temizliklerine gayet önem veren kişiler… Buna rağmen özellikle sanayileşmenin yüksek olduğu şehirlerde yaşayanlarımız evlerinin içinde bile ne üzücüdür ki tehlikede. Araştırma ekibinin önerisi,bu gözle görülmeyen fakat sağlığımızı tehlikeye atan bu küçük partikülleri bile temizleyebilecek yeni nesil süpürgeleri kullanmamız.

Yorum Yok

    Cevapla