Menu
Genel

İNTERNET ÜZERİNDEN TAKI TAKMA TÖRENİ


2020’de yaşanan Korona Virüs felaketi günlük rutin hayatımızı sarsmadı deyim yerindeyse kökünden söktü attı. Bambaşka hayatlar yaşar olduk. Kimimiz bu korkunç virüs nedeniyle sevdiklerimizi kaybettik ve onların yasını tutuyoruz geri kalanımız virüse yakalanmamak için önlem üzerine önlem alarak hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Tabii maske kullanmamak için polis ve güvenlik görevlileriyle çatışanlar mı dersiniz,virüse inanmıyorum bence böyle bir virüs yok diyenler mi dersiniz bir de geçen haftalarda yazıma taşıdığım covid-19positive olup bunu saklayanlar mı dersiniz bu insan gruplarından hiç bahsetmiyorum bile çünkü ayrı bir köşe yazısı olarak uzun uzun anlatmıştım zaten bu kitlenin psikolojik durumlarını.
HASTALIKTA VE SAĞLIKTA
Farkıda mısınız ne çok evlenen veya evlenme kararı alan çift oluştu etrafımızda? Karantinada uzun süre beraber vakit geçiren çiftlerin bazıları birbirlerinin kıymetini anlarken kimi ise aslında birbiriyle hiç anlaşamayan iki karakter olduklarını farkedip ayrılma hatta boşanma kararı aldılar. Pandemi sürecinde kapalı olan mahkemeler açıldığı anda ciddi sayıda boşanma davası görmüş. Bunun yanı sıra hayatta sağlık ve sevginin her şeyden önemli olduğunu tecrübe ettiğimiz bir dönem geçirdik hâlâ daha geçiriyoruz. Gezip tozmalar azaldı,sosyalleşmeler minimum seviyeye çekildi bununla beraber yeni insan tanıma ve tanışmaktan korkar olduk. Herkes psikolojik olarak korunaklı hissettiği bölgede kalmak ister oldu. Bu süreçle beraber çok hızlı alınan evlenme kararları ilk dikkatimi çekti. Hastalıkta ve sağlıkta,bir hayat eşinin önemini anladık galiba ha ne dersiniz?
YENİ NORMALDE DÜĞÜNLER
Yeni evlenme kararı alan çiftlerin yanı sıra tabii korona yaz ve bahar dönemine denk gelince daha önce yapılmış düğün planlarının hepsi suya düştü. İlk başlarda normalleşme adımlarıyla beraber bahardan ertelenen düğünler bir bir düzenlenmeye başladı ve gelin görün ki virüsün yayılmasına en büyük sebep bu kalabalık düğünler oldu. Daha sonra devlet duruma el koydu ve düğünler yasaklandı. Peki bu devletin aldığı karara rağmen gizli saklı veya kılıfına uydurarak hâlâ düğün yapma telaşı neden? Avantajix’in yaptığı bir ankete göre düğün yapmayı dayatan gelin ve damadın aileleriymiş ve sebep olarak takı alma endişesini öne sürmüşler. Bugüne kadar eşe dosta takılan takıların geri dönüşünü görmek istiyor aileler eebir yerde haklılar ama sağlığınızdan önemli mi be canım ebeveynler? Ankette en çok dikkatimi çeken istatistik düğün iptal kararını gelin-damatalırken anne ve babalar yapılmasından yana oluyormuş. Takı endişesiyle ertelenen düğünlerde ise yine karar mekanizması ebeveynlermiş. Bu noktada e-ticaret siteleri hemen duruma el atıp online düğün takısı takma imkanı sunmuşlar. Vay be!Pek rağbet görüceğinisanmam biz herkese göstere göstere gelinliğe-damatlığa altın iliştirmeyi seven bir milletiz…

Yorum Yok

    Cevapla