Menu
Genel

OSCAR’LIK TOKAT

GÜNDEMDEKİ TOKAT

Bu hafta yazımı Paris’ten yazıyorum. Takipçilerimin bildiği üzere yavaş yavaş buraya taşınıyorum. Bu şahane şehirden ve Avrupa’nın merkezinden size bol bol güncel haberler taşıyacağım. Bu haftanın en popüler mevzusu ise sadece Avrupa’yı değil Amerika başta olmak üzere tüm Dünya’yı konuşturan bir tokat hadisesi. Hollywood’un en şaşaalı gecelerinden Akademi Ödülleri yani Oscar’lar bu sene 94.kez görkemli bir gece ile sahiplerini buldu. Dünyanın en prestijli ödül töreni olarak anılırken son senelerde Oscar gecesi izleyicilerin eski ilgisini kaybetmekten şikayetçiydi. Kimilerine göre Oscar töreni artık demode ve sıkıcı sayılıyordu. Genç Hollywood yıldızları arasında Oscar gecesinin yaşlılar için olduğunu söyleyenler oldu.

TEK GERÇEK JADA SMITH’İN ACISINI



Evet gelelim gündemi belirleyen tokada. Dünyaca ünlü yıldız oyuncu Will Smith,Oscar gecesinin sunucusu Amerikalı komedyen Chris Rock’ı tokatladı. Zaten Rock, Amerikalılar tarafından çok sevilen bir komedyen değil. Bel altı esprileri başına zaman zaman iş açmış daha öncesinde de. Bu sefer ise Oscar gecesinde stand up ile karışık sunum yaparken saçkıran hastalığı nedeniyle saçlarını kaybeden Will Smith’in eşi Jada Smith’e takılıyor. Gerçekten bir kadın için saçlarını kaybetmek ne demek bir erkek anlayamaz. 3-5 tel dökülse saçlarımız,içimiz giderken tüm saçlarını bir hastalık yüzünden kaybeden bir kadının bu konu üzerinden espri kaldıramaması o kadar doğal ki. Espri yapıldığı an Will Smith gülüyor,eşi ise buz kesmiş durumda.

OSCAR’IN STRATEJİSİ



Birkaç dakika içerisinde Will Smith kalkıyor ve sunucuya hayatımda gördüğüm en garip tokadı yapıştırıyor. Suratında sanki bir tebessüm var,sunucu ise olaydan haberdar gibi tokadı hemen karşılayıp esprilere devam ediyor. Daha sonra Oscar’dan açıklama geldi. Tokat sonrası Will Smith’in geceden ayrılmasını rica etmişler fakat Smith kabul etmeyerek,salonu terk etmemiş. Hadi adamı yaka paça dışarı atamazsınız da kardeşim bu adam tokat mevzusu sonrası sahneye çıkarak Oscar’ını alıyor ve 5 dakikadan fazla konuşma yapıyor. Akademi ödüllerinden kimsenin kendisini dışarı çıkarmak gibi bir hamlesi olduğunu düşünmüyorum çünkü geceden uzaklaştırmak isteseler mikrofonu keserek konuşmayı da durdurabilirlerdi. Şu an izleyici ikiye ayrılmış durumdayız kimi karısını rencide eden birini tokatlamış bir eş görüyor kimi ise (ben de bu gruba dahilim) Oscar’ın Smith ve Chris Rock ile anlaşmalı bir reklam stratejisi olduğuna inanıyor. En basiti bu tokat olayı gerçekleşmeseydi ben Türk bir köşe yazarı olarak bir sayfa Oscar gecesini yazar mıydım acaba? Sosyal medya milyonlarca paylaşım yapar mıydı? Google’da Oscar kazanan Will Smith filmi ve diğer Oscar kazananları bu kadar aratılır mıydı? Ben Amerika’nın oyunu diyorum ya siz?

Yorum Yok

    Cevapla