Menu
Genel / Sağlık Güzellik

Saç botoxu nedir? Saç ilacı Priorin işe yarıyor mu?

Fazla işlem gören saçların,saçlarımızın kaderi…image1-2.jpg

Biz kadınlar üzülürüz saçımızla oynarız seviniriz saçımızla uğraşırız.Depresyona gireriz,yeni sayfa açmak isteriz,modaya ayak uydurmak isteriz.İsterizde isteriz ve saçımızla uğraşırız.
Bende hiç çekinmeden siyah saçlarımı turuncuda yaptım,upuzun saçlarımı bir çırpıda kısacıkta kestirdim.Ama bu radikal ve aniden alınmış kararlar genelde pişmanlık olarak biz bayanlara geri döner.Sonuç tekrar boyamak ya da kaynak,çıt çıt gibi suni saç uzatma yöntemleri.

Geçen kış Makas kuaförlerinin başlattığı ombre akımına kapılanlardan biride benim.Simsiyah saçlarımı açarak ombre karamel yaptım ve haftada en az 2gün kuaförde işlem gören saçlarımın büyük bir bölümü koparak elimde kaldı.Geri kalanlarda yoluk yoluktu.Press yapmadan saçlarımı kullanma şanşım hiç yoktu.Duştan çıkıp kuruduğu halde kullandığım saçlarımı adeta hasret kaldım. Son birkaç aydır annem dahil herkes saçlarına naptında bukadar gürleşti ve güzelleşti diye soruyor.Bende bu tedavi sürecimi adım adım sizle paylaşmak istedim.

1.adım :Saç Botoxu… Saç Botoxu nedir? Hangi durumlarda uygulanır? Herkes için uygunmudur?

Saç botoxu,öğrendiğim kadarıyla amerikalı bir kozmetik kimyageri tarafından keşfedilen saçlara botox etkisi veren bir ilaç-ürün.Bizim bildiğimiz botoxun amacı yüz kırışıklıklarını durdurarak kırışıklık artışının önlenmesi.Saç botoxud mantalite olarak aynı,saçtaki yıpranmışlık ve kırıkları durdurarak saça kopma raddesi gelmeden mudahale etmek.Saç dokusuna iyice işlemesi için defrize yöntemi gibi saça uygulanıyor bu nedenle aynı zamanda da saçları düzleştiriyor.
Saçlarımı kurtarmak için attığım ilk adım saç botoxu oldu.Bu işlemi İstanbul’da belli başlı bazı kuaförler dışında uygulayan yok.Biraz pahalı bir yöntem.Fiyatı 500$ civarlarında.Değer mi derseniz üstüste yaptırdığım kaynak takma çıkarma işlemlerinden ve ödemelerinden kurtulduğum için bana göre değdi.Hamileler ve alerjik ciltler için botox yasak onun dışında yıpranmış uzun saçlara sahip herkes uygulatabilir.Uygulanan botox 1 sene boyunca etkisini gösterdi bende.
Not:Bu saç botoxu ülkemizde uygulanmaya başladığından beri bazı kuaförler sıradan bakım serumlarını yüksek fiyatlar koyarak botox diye uyguluyormuş.Aman dikkat herşeyde olduğu gibi bu sektörde de dolandırıcı çok.

2.adım Priorin saç hapı ve şampuanı…

881_buyuk.jpg
Botox uygulamasından sonra saçlarımı kendi rengi siyaha boyatarak dinlenmeye bıraktım ve eczacı eniştemin tavsiyesiyle Priorin’i kullanmaya başladım.İlaç içeriği vs. fazla bilgili değilim kullanmayı düşünenler bunu ayrıca incelesinler ben sadece kendi deneyimlerimi aktarıyorum ama bildiğim kadarıyla tamamen bitkisel.Çocukluğumdan beri saçlarım yapısal olarak çok dökülür fakat ilacı kullanmaya başladığımdan beri %50 dökülme problemim kalmadı.Ve saç uzama hızımda yine %50 civarında arttı.En çok sorulan soru vucüttada tüylenme yapıyor mu? Açıkçası ben hissetmedim ama herkesin yapısına göre değişebilir çünkü bu tarz ilaçların tüylendirme gibi yan etkileri olduğunu okumuştum.Ben kullanmaya başlayalı 3 ay oldu ve ciddi anlamda etkisini gördüm.Günde 2 hap içiyorsunuz ve duşta Priorin’in kendi şampuanını kullanıyorsunuz gerci şampuan şart değil ben etkisi tam alabilmek adına kullanmak istedim.Priorin 60 kapsüllük kutu fiyatı 82TL civarlarında.Şampuan ise 22TL civarlarında.

3.adım aktar yağları ve nem maskesi…

Bu uygulamalar dışında İstinyePark içerisindeki İstinye pazarı kısmındaki aktarda bir karışım yaptırdım.Aktar başında olan beyfendininde yardımını aldım tabi.Argan yağı saç için olmazsa olmaz.Annem Fas’tan hakiki argan yağı getirmişti karışımımda onu kullandım.100TL civarlarında bir karışım hazırlandı.Haftada 1 kez duşa girmeden 1 saat önce bu karışımı saçlarıma sürüp bekletiyorum.Saçlarımı şampuanladıktan sonrada tüm şampuan markaları artık nem maskeleri çıkardı,saç kremi yerinede bu nem maskesini uyguluyorum ve buyrun saçlarım artık hiç işlem görmemiş kadar sağlıklı.

12187786_10153310485509091_8848622858878662786_n.jpg

Saclarimin son hali


Yazıyı okurken bile yoruldunuz sanırım.Kadın olmak zor,güzel ve sade kalmak zahmetli hele ki bozulmuşu kurtarmak en zoru ama imkansız değil.Ben size kendi serüvenimi aktardım umarım sizlerde faydasını görürsünüz…
 

Yorum Yok

    Cevapla