Menu
Genel

PARİS HABERLERİME DEVAM EDİYORUM


Geçtiğimiz hafta köşemde Pandemi sonrası Fransa’ya giriş ve Kovit tedbirlerinden bahsetmiştim. İlginizden ötürü teşekkür ederim. Daha çok merak edilen sorularınıza cevap vermeye çalıştım şimdi ise Paris ile alakalı gözlemlerimi kaleme almak isterim. Bu hafta başında dünyanın moda merkezi Paris’te moda haftası start verdi. Dünyanın dört bir yanından ünlü isimler,influencerlar buraya akın etmiş durumda. En ünlü Fransız markalar teker teker podyumda yeni koleksiyonlarını tanıttılar. Tabii beni daha çok ilgilendiren kısmı şehrin moda haftasıyla beraber inanılmaz derecede hareketlenmesi ve canlanması.


PARİS MODA HAFTASI


Aslına bakarsanız Pandemi sonrası turist girişlerini esneten Fransa,başta Paris olmak üzere her daim dolu diyebilirim fakat işin içine moda haftası girince bu doluluk farklı bir atmosferde oluyor. Her sokakta,özellikle lüks restoranlar ve kafelerde dünyaca ünlü bir isim ile karşılaşmanız olası. Daha çok moda dünyasından tasarımcılar ve modeller,şehrin dört bir yanında adeta defile yapıyor. O kadar şık insanlar var ki etrafta,insan ister istemez evden çıkarken ortama ayak uydurmak için en şık kıyafetlerini seçmek istiyor. Bu dönemde Paris’e turist olarak geldiyseniz bir yerde oturup yemek içmek büyük bir eziyete dönüşebilir çünkü turistik tüm mekanlar hatta oteller çok öncesinden dolmuş durumda. Hatta burada mekanların kapısı özellikle giyim kuşam saç makyajınıza göre size masa veriyor diyebilirim. Fransız arkadaşlarım diyor ki bazı mekan işletmecileri moda haftası dışında bile tipinizi beğenmezse sizi terasa değil içeri oturtuyor. Bunu Türkiye’deki yazlık bazı mekanlar yapmaya çalıştı hatırlarsanız bu sezon ve büyük tepki aldılar.

SOKAKLAR

Biz İstanbul’luyuz, hangi ülkenin hangi trafiği bize garip gelir diye düşünürken Paris olayı bambaşka bir boyuta taşımış. Devlet,şehir içinde araba kullanımını neredeyse tamamen yasaklama isteğinde. Hiç haberiniz olmadan bir anda bazı caddeler trafiğe kapanabiliyor sadece bisikletliler ve yayalar caddeleri kullanıyor. Geçtiğimiz pazar günü ise şehirde ilginç bir uygulama vardı. Akşam 19.00’a kadar tamamen Paris sokakları araçlara kapanmıştı. Sanırım senede 1-2 kez böyle uygulamalar yapılıyormuş amaç insanları toplu taşımaya, elektrikli bisikletlere ve yürüyüşe yönlendirmek. Tabii bizim gibi en kısa mesafeye bile araba ile giden İstanbullular için büyük zorluk oluşturuyor bu durum. Sonbaharda yağmur çamur demeden bu güzel şehirde yürümek en güzeli sanırım.

Yorum Yok

    Cevapla