Menu
Genel

SESLİ TWEET DÖNEMİ

5c8ddfd045d2a04bdc41642a
 Tüm Dünya’da pandemi ve karantina süreçleri başladığından beri gündemi sosyal medya paylaşımları belirliyor.Ülkemizde başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere birçok devlet büyüğümüz de halk ile bağlantısını sosyal medya hesapları üzerinden sağlıyor.Son 4-5 senedir en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook’u sollayarak Instagram olmuş iken pandemi gibi ciddi bir global problem baş gösterdiğinden beri kullanıcılar Twitter’a yöneldi.Twitter kullanımı gün geçtikçe artıyor.Amerikan başkanı Donald Trump’ın her Tweet’i Amerika basınında epeyce konuşuluyor. Bizde ise en çok takip edilen kişi Fahrettin Koca. Esprili ve yalın konuşma diliyle alınması gereken önlemler ve pandemi süreci hakkında verdiği bilgiler ile hesabını çok başarılı kullandığını düşünüyorum.
5ee936e055427f13500303ae
 SESLİ TWEET’İ KİMLER KULLANACAK?
174066-trump-web
 Twitter’ın bu yükselişiyle beraber bu hafta itibarıyla uygulamaya yeni bir özellik dahil ediliyor. Twitter kullanıcıları artık Tweet’lerine 140 saniye ile sınırlı sesli mesaj ekleyebilecek. Henüz sadece IOS yazılımlar için aktif olan yenilik ne amaçla kimler tarafından kullanılacak merak konusu… Hacklenen hesapların yarattığı mağduriyetleri önlemek amacıyla böyle bir yenilik eklendiğini yazmış yabancı bir blog. Hesabı elegeçirilen kişilerin ağzından atılan Tweet’ler birçok kullanıcıyı zor durumlara düşürüyor. Sesli tweet ise bizzat kişinin kendi konuşma üslubu ve ses tonu ile atılacağından ötürü daha güven sağlayacak hiç şüphesiz.
 O FENOMENLER TOPA TUTULDU
 Bana sorarsanız bu pandemi süresince sosyal medyanın cıvığı çıktı. Daha önceki yazılarımda kaleme almıştım herkes kendini bilirkişi ilan etti birçok yalan haber kitleleri yanlış yönlendirdi. Bir de bu kargaşaya komik olduğunu düşünen fenomenler eklendi. Sosyal medyanın gündeminde fazla izlenme almak için anneanne,babaanne gibi aile büyüklerine çeşitli eşek şakaları yapan gençler oturdu. Kimi demans hastası yaşlılarımızın cümleleriyle dalga geçti,kimi su şakaları yaptı son paylaşım ise aile büyüğünün kafasında yumurta kıran gençten geldi. Bu saygısız içeriklere sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Şakanın dozunu kaçıran şaka ile saygısızlığı ayıramayan bu gençlerimiz hepimizin canını sıkıyor. Sosyal medya üzerinden tepkimi belirttiğimde ise kimileri ‘’Sizi ilgilendirmez,aile içi diyaloglara karışmayın’’ gibi yorumlar yaptı ama çoğunluk benimle aynı düşüncedeydi umarım bu gençler de kendi aile büyükleri dâhi olsa yaşlılara daha hassas ve saygılı olunması gerektiğini öğrenir.
Unknown

Yorum Yok

    Cevapla