Menu
Genel

AH ŞU FENOMENLER

AH ŞU FENOMENLER

Aslında fenomen kelimesinin sözlük anlamı bambaşka bir şey,esas sözlüğe geçmiş anlamı ‘’Olgu,Olay’’ lakin günümüzde fenomen denince akıllara direkt kişi ve bireyler geliyor. ’’Efendim şöyle bir fenomen olaya şahit oldum’’ gibi bir cümle kurmuyoruz,’’Bir internet fenomeniyle karşılaştım bugün’’ diye bir cümle kuruyoruz sıklıkla. Peki günümüzdeki anlamıyla fenomen ne demek oluyor derseniz şu şekilde ifade ediliyor;büyüleyici olan harika şeyler veya insanlar. Bizler ise sadece internet üzerinde ilgi uyandıran,fazla takipçisi olan ve internet ortamında ünlenmiş kişilere fenomen diyoruz. Aslında Atatürk de bir fenomendir ama bu sıfatı kullanmıyoruz.

GÜNDEMDE YİNE ONLAR

Tam bugün ise fenomenlik kavramı adeta bir anlam kargaşası haline gelmiş çünkü takipçisi çok olan kişi,harika veya büyüleyici şeyler yapmıyor aksine sıra dışı,abartı,etik değerlerden yoksun içerik üreten kişiler yoğun ilgi görüyor ve internet fenomeni haline geliyor maalesef. Köşemde birçok kez çok takipçili ‘internet fenomeni’ olarak adlandırılan kişilerin yaptığı saçmalıklardan ve kötü örnek teşkil eden hareketlerinden bahsettim. Gün olmuyor ki bu saçmalıklara bir yenisi eklenmesin. Birkaç hafta önce Nusret’in İzmir depremindeki manasız tutumu gündem oluşturmuştu.(Bu arada evet işi gücü farklı bir sektör olsa da Nusret’de sosyal medyadan ünlenmiş bir fenomen olarak kabul ediliyor.)Bu haftanın mevzusu ise bir başka fenomeninin İzmir Deprem’inde göçük altında kalan depremzedeleri bir skeç halinde canlandırmasıydı.91 Saat sonra enkaz altından çıkan Ayda’nın canlandırmasını yapmıştı fenomen genç kız. Gerçek niyetini bilemem fakat bu kadar hassas bir konu,arka plana müzik eklenerek yaratılacak bir sosyal medya videosuna indirgenemez.

SADAKATSİZ TAM GAZ İLERİ

Ekranlar bu dönem hareketli çünkü kış sezonu en çok dizi takip edilen sezondur. Mevcut dizilerin bir kısmı devam bir kısmı tamam kararı aldı ve yeniler birer birer vizyona giriyor. Bunlardan en ilgi gören Cansu Dere ve Caner Cindoruk’un başrolleri paylaştığı ‘SADAKATSİZ’ dizisi. Daha fragmanıyla beraber milyonları ekrana kitledi. Konu çok mu enteresan? Hayır! Bölümler klasik dizi klişeleriyle mi dolu? Evet! Fakat konunun bir kadın psikolojisi üzerinden akması ve biz kadınların empati kurmasını sağlaması,kadın izleyiciyi konuya iyice çekti. Final sahnesi niteliğinde işlenmiş son bölüm büyük yankı uyandırdı. Bakalım aynı merak ve ilgiyi dizide tutmayı başarabilecekler mi…

Yorum Yok

    Cevapla