Menu
Genel

KADES HAYAT KURTARIR

KADES HAYAT KURTARIR

KADES nedir? Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet,taciz gibi kötü eylemlerin biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. Bir süre önce KADES uygulaması aktif edildi ve şimdiden polis tarafından acil müdahaleye ihtiyaç duyan binlerce kadının hayatına dokundu. Teknoloji ve insan güvenliği birleşti diyebilirim. Kadına ve çocuğa şiddetin iyice arttığı şu günlerde gerçekten hayat kurtaracak bir uygulama. Sadece kadınlar için hazırlanmış bu uygulamayı tehlike gördüğünüz anda çağrı butonuna tıklayarak kullanıyorsunuz. İlk olarak TC kimlik numaranız ile kaydınızı oluşturuyorsunuz daha sonra tek bir butonla tehlike anında olduğunuz noktaya polis ekiplerini çağırabiliyorsunuz. Bu tehlike sadece evde eşinizden,sevgilinizden gelmek durumunda değil sokakta yürürken bile kendini tehlikede hissederseniz KADES ile 5-6 dakika gibi kısa bir sürede ekipleri yanınıza çağırabilirsiniz. Lütfen yazımı okuyan ve akıllı telefon sahibi tüm kadın okurlarım bu uygulamayı telefonuna indirsin. Bana bir şey olmaz demeyin,devletimizin bizim için sağladığı bu güvenlik tedbirini kullanmamız gereken durumlar olabilir.

GÜNDEMDE YİNE SILA VE AŞK HAYATI

Vallahi kaç keredir köşemde Sıla’nın magazin haberlerine yer verdim artık sayısını unuttum.Ahmet Kural ile yaşadığı tatsız şiddet olayı ve mahkeme sürecinde vicdanen biz hemcinsleri Sıla’ya inandık ve yanında olduk. Hayat bu,şiddet ve tacizden sadece vatandaşımız değil ünlü kadınlarımız da mağdur olabiliyor. Sayısız örneğini de hem magazinde hem haberlerde izliyoruz. Yaşadığı şiddeti sineye çekmeden yargı önünde korkusuzca hakkını araması güzel bir emsal teşkil etmişti Sıla’nın lakin sonrasında çıkan bir düzine magazin haberi Sıla’nın haklı olduğu bu davasını unutturdu ve yerine başka gündemler getirdi.

Bu kadar önemli bir konu,dava sürecindeyken henüz boşanmamış Hazer Amani ile verdiği alkollü görüntüler,üzerine gelen boşanma ve hızlıca alınmış yeni evlilik kararı hepimizi şaşırtmıştı. Sıla hamile herhalde dedi magazinciler yoksa bu kadar hızlı atılan adımlara ne gerek vardı? Ama yanılmıştık bebek değil aşk var dedi Sıla ve Hazer Amani çifti. Bu sefer umarım mutluluğu bulmuştur çünkü tanımasam da aşka sevgiye saygı duyan ve mutluluğu hakeden bir kadın imajı vardı gözümde. Sanatına olan hayranlığımın da etkisi olabilir tabii bu düşüncelerimde ama yine olmadı ve hızlıca gelen evlilik kararı hızlıca açılan bir boşanma davası ile sona erdi. Ne diyebilirim ki herkesin kendi hayatı tek söyleyebileceğim biz Sıla’nın şarkılarını,bestelerini,sanatını özledik özel hayatındaki dalgalanmaları dinlemeyi değil…

Yorum Yok

    Cevapla