Menu
Genel

MUCİZE VE GÖZYAŞI

MUCİZE VE GÖZYAŞI

Tüm hafta boyunca köşe yazımı yazmadan önce gündemle alakalı ilgimi çeken olayları,trendleri,yabancı bloglardan takip ettiğim yenilikleri veya kulağıma çalınan ilginç gündemleri not alıyorum ve yazımı yazarken bir bütün haline getirerek size trend haberleri vermeye çalışıyorum. Senelerdir bu taktikle ilerledim ve hep güzel geri dönüşler aldım sizden. Son birkaç senedir farkettim ki bu notlar iyice birikmiş ve ben kaleme alamamışım çoğunu. Nedeni ne mi dersiniz? Çok daha önemli ve acı gündemlerimizin oluşu. Deprem,pandemi,terör,şiddet öyle artmış ki ben bir trend yazarı olarak trendleri,sosyal hayatı,eğlenceli başlıklarımı kaleme almamışım.

YANINDAYIZ İZMİR

Gündemimiz Korona Virüs ile yeterince meşgulken İzmir Depremi ve kayıpları bizi derinden sarstı. Beklenmiyor muydu? Evet Türkiye’de ki olası depremler her zaman konuşuluyor ve gerekli önlemler alınıyor diye düşünürken,yıkılan binalar ve altında kalan canların hesabını şimdi kim verecek? Fazla detaya girmeyeceğim çünkü tüm Türkiye hatta Dünya bu acılı süreci takip etti.Her gün gelecek güzel bir haber bekledik ki geldiği zamanlar oldu.Göçük altından çıkan bebeklerimiz bizi mucizelerin hâlâ olduğuna inandırdı.Sanki kendi kızımız,kardeşimiz gibi onların kurtarılmasını gözyaşları içerisinde izledik lakin yitip giden canların olduğu bu acı senaryoda insanın sevinci bir dakika sonra kursağında kalıyor.Türkiye ve Türkler yine dayanışmanın gücünü gösterdi ve İzmir’e hatırı sayılır yardımlar yağdı. Ufak,büyük demeden vicdanlı her Türk elini taşın altına koydu ve yaraları kendince sarmak için çaba gösterdi hâlâ daha gösteriyoruz,göstereceğiz…

GÜZEL BİR AMAÇ İÇİN

2 genç kadın girişimci Yeşim yılmaz ve Tuğba Tosyalı,kurdukları organizasyon firmaları Jade&Co ile harika etkinliklere ev sahipliği yapıyorlar. 6-7-8 Kasım tarihlerinde tüm hijyen ve sosyal mesafe kuralları doğrultusunda Vadi İstanbul’da bir sanat ve alışveriş etkinliği düzenliyorlar. Ekonomik olarak zorlandığımız şu günlerde katılımcılar kendi emeğiyle büyüttüğü markalarını ve ürünlerini müşterilerle buluşturmak için bu etkinlikte bir araya geliyor. Biz de Türkiye Yardımsevenler Derneği Üsküdar Şubesi’ne yardımda bulunduğumuz yeni markamız One Piece Vintage ile orada olacağız. Haftasonunu bir nebze dahi olsa renklendirmek isteyen herkesi bekliyoruz.

Yorum Yok

    Cevapla