Menu
Genel

IPHONE KULLANICILARINA ŞOK

IPHONE KULLANICILARINA ŞOK


Bu hafta aldığım en hayal kırıklığı yaratan haber Apple markasının kullanıcılarını mağdur ettiğine dair açılan davayı kaybederek 113 Milyon Dolar cezaya çarptırılmasıydı. Dava iddiası ‘Apple’ın kullanıcılarına yeni çıkardığı modelleri dayatma nedeniyle eski cihazlara yolladıkları güncellemelerle telefonları yavaşlatıp,batarya dayanıklılığını bozmasıydı. ’ Iphone kullanıcıları bunun zaten farkındaydı ama telefon eskiyor,hafızası çok doluyor gibi nedenlere bağlıyorduk sonuçta koca Apple markasının göz göre göre kullanıcıları bu şekilde mağdur ediyor olmasını kabullenmek kolay değil. Gelin görün ki evet dünyanın en büyük markalarından biri aslında en büyük sahtekarlıkları yapabiliyormuş. Ödedikleri ceza onları zarara sokar mı? Hiç sanmam lakin halk gözünde itibarsızlaşmak belki onları yaptıkları yanlıştan döndürür.


KONUMUZ ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞI


Kasım ayının en hareketli haftasını yaşıyoruz çünkü yabancıların ‘Black Friday’ bizim ise ‘Süper Cuma’ vb. şeklinde adlandırdığımız bir indirim haftası bu hafta. 2020’de işin boyutu biraz değişti tabii çünkü çoğu ülkede mağazalar kapalı veya kalabalığa girilmiyor.Bu senenin kazananı çevrimiçi satış yapanlar.İndirim başlangıcına saat alarmı kuranlar,cuma gününü boş bırakarak sadece indirimleri yakalamaya çalışanlar çoğunlukta… Şaşırmıyorum geçtiğimiz senelerde özellikle Amerika ve Uzak Doğu’dan gelen görüntüler ağızımızı açık bırakacak cinstendi. Süper Cuma öncesi geceden mağaza önünde çadırlar kurup sıraya girenler mi dersiniz,mağaza açıldığında birbirini linç ederek içeri girmeye çalışanlar mı dersiniz… Tarifsiz bir izdiham yaşanırdı bu Cuma gününde. Bu sene internet kitlenmiş,web siteleri çökmüş çok mu? Genel eleştiri ise şu yönde;Korona Virüs salgınıyla zor durumda olan ekonomi ve maddi yetersizliklerden dolayı her gün yakınan vatandaşlarımız var iken bu alışveriş çılgınlığı da neyin nesi? Ben şu şekilde değerlendiriyorum,vatandaş ihtiyaçlarını 3 kuruş bile indirimli alabilmeye çalışıyor,lüks tüketim değil bu izdihamın nedeni… Yanılıyorum belki de kim bilir.


ÇEVİRİMİÇİ SAHTEKARLAR


İnternet dolandırıcıları virüs,pandemi dinlemiyor. İnternet üzerinden alışveriş yapıp mağdur olan kişilerin sayısı o kadar artmış durumda ki… Bu hafta ise ortaya çıkan dolandırıcılık sistemi yine bana pes dedirtti. Sadece Süper Cuma için sahte görsellerle satış hesabı açıp indirimli ürünlerini birçok yerde reklam veren markalar oluşmuş. Cuma günü boyunca satış yapıp ertesi gün ortadan yok olmakmış amaçları. Lütfen çevirimiçi yaptığınız alışverişlerinizde dikkatli olun. Çok reklam veren veya çok takipçisi olan hesap,güvenilir hesap demek değildir.

Yorum Yok

    Cevapla