Menu
Genel

KADININ KADINA YAPTIĞI

KADININ KADINA YAPTIĞI

Bir trend yazarı olarak farkettim ki hayatımıza korona denen bir felaket girdi gireli pek eğlenceli şeyler kaleme almaz,trend haberleri vermez oldum. Eh sektörler yerinde sayıyor bu global hastalık nedeni ile. Ekranı kıvrılan televizyon,Iphone12 gibi yeni ürünlerin yorumunu da teknoloji yazarlarına bırakıyorum. Geriye kaldı gündemi yorumlamak… Gündem de çoğunlukla tatsız haberlerle dolu. Renkli magazin dünyası bile artık sıkıcı. Hadise-Kaan Yıldırım aşkı tamam konuşuldu bitti. Cem Yılmaz-Serenay Sarıkaya çiftinin bir ayrılık bir barışık durumu kabak tadı verdi bile. Şeyma Subaşı bile konuşulmuyor. Haftanın magazin ünlüsü ise Şevval Şahin. Bu Şevval’den bahsettiğim 3.yazım olacak sanırım.Kendimi Şevval Şahin hayranı gibi hissetmeye başlıyorum artık çünkü bu sefer Şevval’i biraz koruyup kollama iç güdüsüyle giriyorum yazıma.

ÜSLUP HERŞEYDİR

Konumuz belli Cnn Türk’te yayınlanan konsepti itibarıyla çok hoşuma giden bir program ‘’Sorgu Sual’’.Daha önce Banu Alkan,Dilan Çıtak gibi isimlerin röportajlarını keyifle izledim.Evet sunucuların konsept gereği sert bir üslubu var sonuçta orada bir sorgu sual yapılıyor.Dekor ise tam bir karakol sorgu odası tarzında zaten lakin sunucular Merve Şahin,Melis Özcan (Şevval Şahin röportajına kadar hiç isimlerini öğrenme ihtiyacında hissetmemiştim kendimi)konsepte kendilerini biraz fazla kaptırmış olacaklar ki gerçekten ciddi bir suçluyu sorgular gibi sert ve rahatsız bir üslup takınmışlar.Röportajın detaylarına girmeyeceğim zaten herkes izlemiştir.Şevval’in cahilliği onun ayıbı olsun fakat bir kadının başka bir kadını küçümser üslupla halk önünde itibarsızlaştırmaya çalışması çok daha büyük bir ayıptır bana göre. Bir de Jülide Ateş ve Hande Ataizi röportajını izledim hemen akabinde çok daha fazla eleştirilecek bir hayata sahip bir konuk olmasına rağmen karşısında Jülide Ateş’in saygılı,cana yakın üslubu ve Hande Ataizi’nin o özgüvenli duruşu,içi dışı bir anlatımı beni hayran bıraktı. İşte üslup herşeydir dememin en güzel örneği bu 2 program ve kadın sunucuları.

HABERLERDE İSE

Magazin dışında gündem yine pes dedirtiyor. Milletin canıyla uğraştığı şu pandemi süreci bile hırsızlığa,dolandırıcılığa,kötülüğe dur diyemedi. Dolandırıcıların yeni yöntemi akılımı başımdan aldı. Filyasyon kostümü şu hemşirelerin,doktorların kat kat giyindiği tulumlar yani. Korona-sağlık denetimine geldik diyerek evlere rahatça giren dolandırıcılar ellerini kollarını sallayarak hırsızlık yapıyormuş. Aman ne olur dikkat edin kötülük hastalık dinlemiyor görüyorsunuz.

Yorum Yok

    Cevapla