Menu
Genel

SOSYAL MEDYA DÖNEMİ BİTER Mİ?

SOSYAL MEDYA DÖNEMİ BİTER Mİ?


Sonunda ha geldi ha gelecek diye beklerken hafta sonu karantina uygulaması haberi geldi ve 2 günlük karantina bugün itibarıyla uygulanmaya alınıyor. Bitmek bilmez bir pandemi süreci içindeyiz,vaka ve ölüm sayılarının artması,”Başa mı döndük?” Hissiyatı ile bizi baş başa bıraktı. Sağlıkçılar yorgun,işi gücü kapanmış esnaf yorgun… Hafta sonları da kapanınca ekmek parası derdine düşmüş işletme sayısı daha da arttı tekrardan lakin bu tabloda kim suçlu? Geçen hafta sonu sahil,orman,park,bahçe adım atılmayacak bir yoğunluk yaşadı. Ana haberlerde izlediğim görüntüler beni hem üzdü hem sinirlendirdi. Hem ağlıyoruz yaşadığımız sürece hem de sürecin uzaması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Herkes sorumluluğunu üstlenip önemli ihtiyaçları dışında evinde otursaydı bu karantina kararı çıkmak zorunda bile kalmazdı belki. Sadece hafta sonu evde kalmak yeterli bir önlem mi? Bu tartışılır fakat o geçen haftaki görüntüler en azından yaşanmaz!


SOSYAL MEDYA DÖNEMİ RİSKE GİRİYOR


Evlere kapandığımız süreçte dönemin kazananı sosyal medya olmuştu. Evinde,telefonundainterneti olan herkes tüm gününü sosyal medya hesaplarında geçirdi bence. Facebook,Tiktok,Youtube gibi sosyal medya şirketleri de güçlerine güç kattı bu dönemde. Eğlenmek,öğrenmek,başka insanlarla iletişimde kalmak için çok önemli bir platform sosyal medya fakat gün geçtikçe artan nefret söylemleri,kişi karalamaları,linç,toplumu örgütleme gibi pek çok sakıncalı durum da yine sosyal medyanın eseri. Devlet bu gibi sakıncalı durumlara müdahale edebilmek için sosyal medya şirketlerine Türkiye’da temsilci açma zorunluluğu getirdi ama şirketler kabul etmektense 10milyon TL ceza ödemeyi tercih etti şimdi ise ceza 3 katına yükseldi ve 30milyon TL ödemek durumundalar. Sosyal medya şirketlerinin buna karşılık tutumları ne olacak merak konusu…


HESAPLARIMIZ RİSK ALTINDA


Kesin bilgi olmamakla beraber birkaç sosyal medya danışmanı arkadaşımdan edindiğim bilgi şu şekilde;Bu sosyal medya şirketleri ve hükümet arasındaki çekişmede Türk kullanıcıların hesapları risk altında kalıyor. Devletin şartlarını kabul etmeyen şirketlerin Türk hesaplarla alakalı müdahale yapması,sistem hatalarını,virüsleri,güvenlik açıklarını düzeltmesi zor oluyor ve kullanıcılar hesapları ile alakalı pek çok sorun yaşıyor. En çok yaşanan sorunlar ise hikaye görüntülenmelerindeki sorun,ana sayfada gözükmeyen paylaşımlar,arama bölümünde gözükmeyen kullanıcı isimleri,atılan DM mesajlarının kişiye ulaşmaması ve yorumların silinmesi,takipçi sayısının profilde farklı gözükmesi gibi. Bu sorunlar Türk kullanıcıyı yıldıracak ve sosyal medya kullanımı Türkiye’de azalacak mı dersiniz?

Yorum Yok

    Cevapla