Menu
Genel

YILBAŞI HURAFELERİ

YILBAŞI HURAFELERİ


Çok iyi bilirsiniz Aralık 1 olduğu anda takvimler,yılbaşı gecesi planları yapılmaya başlanır. Herkes birbirine yeni yıla Nerede? Kiminle? Nasıl? Gireceğini sorar hatta bir süre sonra aynı soruyu tekrar tekrar işitmek kabak tadı vermeye başlar. Mekanlar daha aylar öncesinden yılbaşı programlarını,menülerini hazırlamış olurlar. Sanatçılarda ise durum çok daha ciddidir.1 sene öncesinden yılbaşı gecesi sahnesi organizasyonu yapılmış olur hatta kaparosu bile yatırılmıştır. Bizler için ise kimimiz evinde parti verir eşi,dostuyla kimimiz dışarıda bir mekanda veya bir başka şehirde girer yeni yılın ilk anlarına,kimimiz ise ışıl ışıl meydanlara atar kendini. İstanbul’da Taksim ve Nişantaşı pek popülerdir yılbaşı gecesinde.


BAMBAŞKA BİR SENE
2020’ye girdiğimizden beri deyim yerindeyse belimiz doğrulmadı,yüzümüz gülmedi.Tüm Dünya’da yaşanan farklı doğa afetlerine bir de uzun senelerde bir yaşanan virüs salgını eklendi. 2020 nasıl geçti farketmedik. Ne zormuş insanın sürekli canının derdinde olması. Allah tüm hastalarımıza şifa yakınlarına da sabır versin. Benim yaşıtlarım ve küçüklerim daha önce böyle bir salgın hadisesi ile hiç karşılaşmadığımız için idrak etmemiz ve yeni düzene alışmamış çok zor oldu. Sonunda güzel haberler almaya başladık ve aşılanmanın başlaması eli kulağında. İlk hasta,yaşlı ve sağlık çalışanlarına uygulanacak aşı hepimiz için bir umut oldu. Evet 2021’e her şey bitmiş ve huzur içinde giremiyoruz lakin bir umut ışığı belirmesi de mutlu edici.Bu sene diğer senelerden başka.Mekanlar kapalı,dışarı çıkma yasağından ötürü meydanlar bomboş olacak,ev toplantıları yasak.Gizli saklı yasak delmeye çalışanlar elbette olacaktır ama tek gece için tüm çevrenizin sağlığını lütfen riske atmayın.2021’e bilinçli girelim ki yeni sene bize umut,sağlık ve neşe getirsin.


UYANIKLAR İŞ PEŞİNDE
Tam kesinleşmemekle beraber Yılbaşı için ön görülen 4 günlük bir kısıtlama söz konusu. Bu hurafeler dolanmaya başladığından beri uyanık bazı emlakçılar hemen 4 günlük parti evleri kiralama stratejisine girişmiş. İstediğini çağar,eğlen kimse duymaz diye de akıl veriyorlarmış bir de. Ah şu cehalet;pandemi,hastalık bile dinlemiyor.

Yorum Yok

    Cevapla