Menu
Genel

VİRÜSTEN TEYİT GEÇEN GENÇLER

VİRÜSTEN TEYİT GEÇEN GENÇLER

Türkiye basınında sıkça izliyoruz,okuyoruz korona virüs ile savaşma kapsamında alınan hükümet kararlarının başında eğlence sektörüne getirilen kısıtlamalar var. Gece klüpleri zaten hiç açılmadı. Saat kısıtlaması uygulanan restoran,barlarda ise saat kısıtlaması kaldırıldı fakat işin dozu tekrar kaçınca bu sefer müzik kısıtlamasına gidildi. Müziğin kapatılması demek eğlencenin kesilmesi demek… Fakat Türkiye’nin dört bir yanından gelen gizli parti haberleri eğlencenin pek de kesilmediğini doğrular nitelikte. Peki dünya kapsamında farklı ülkelerde gençler neler yapıyor?

ÜLKELER FARKLI GENÇLİK AYNI

Zannediyor musunuz ki sadece Türk gençliği eğlence özlemiyle yanıp tutuşuyor ve virüse rağmen gizli gizli partiliyor. Durum asla bizim ülkemize özgü değil çünkü dünyanın farklı ülkelerinden aynı tarzda haberler gelmeye devam ediyor. Almanya,Hollanda,Belçika gibi avrupa ülkelerinde de devletin polisi işi gücü,onca problemi bırakmış diğer vatandaşlarının sağlığı için virüse kafa tutan gençleri kovalıyor. Türkiye’de ki gizli ev partileri yabancı popüler bloggerların kalemine kadar uzanmış.Okuduğum yabancı bir blogger İstanbul’da ki ev partilerini ne kadar merak ettiğinden bahsetmiş. Hollanda’da gizli partilerin mekanı ise otel odaları.50’ye yakın sayıda genç toplanarak kişi başı 10 Euro vererek 18 yaşını geçmiş bir kişinin adı altında otel odası tutuyorlar. O kişi anahtarı teslim alıp odaya geçiyor. Diğer gençler ise otel içerisindeki farklı mekanları kullanmaya gelmiş gibi davranarak çaktırmadan odaya giriyor. Amsterdam’da yapılan son baskında gençlere ceza kesilirken otelin genel müdürü de sorguya alınmış.’’Biz,oda anahtarını teslim ettikten sonra otelin döner kapısından geçen her bireyin nereye gittiğini kontrol edemiyoruz.Maalesef 8 kişinin sığabileceği odalarda 40-50 kişilik partiler düzenleniyormuş.’’ diye açıklama yapmış.Hollanda polisinin yapılan büyük baskından sonra yaptığı açıklama ise daha ilginç ‘’Hollandalı gençlerin düzenlediği bu partilerde tüyler ürpertici birçok şey yapılıyor.’’ demişler.Basına da ilginç gelen bu açıklamadan sonra muhabirler polislere tüyler ürpertici şeylerden kastınız nedir diye sorsa da hiçbir yanıt alamıyor. Vallahi ben de çok merak ettim neyi kastediyordu polis acaba?

200 KİŞİ DAĞITILDI

Belçika’da gençler gizli gizli partilemek için farklı bir mekan tercihi yapmış.Nargile kafeler son haftalarda Brüksel,Anvers gibi şehirlerde gençlerin gizli parti evlerine dönüşmüş.Polis tarafından şüphelenilmeyecek bir lokasyon olduğunu düşünen gençler bir süredir rahat rahat herhangi bir korunma tedbiri almadan sabahlara kadar nargile kafelerin içerisinde eğleniyorlarmış.Son yapılan baskın ise tarihe geçecek cinsten bence.Kepenkleri kapalı bir nargile kafe içerisinde tam 200 kişi gizli gizli partilerken yakalanmış! 200! Fransa’da 7 kişi aynı masada oturması bile yasakken bir başka yerde 200 kişi partiliyor inanılacak gibi değil !? Yakalananların çoğunun da açıklaması aynı ‘Korona virüs gençleri etkilemiyor…!’’

Yorum Yok

    Cevapla