Menu
Genel

APPLE’DAN FACEBOOK’A REST


Geçtiğimiz günlerde kişisel veri bilgilerimizin dışarı ile paylaşılabileceğine dair bir güncelleme getiren Whatsapp sohbet uygulaması dünya çapında ciddi bir kriz yaratmıştı. Verilerin ve konuşmaların dışarı sızabileceğinden endişe eden milyonlarca kullanıcı Whatsapp uygulamasını bırakarak alternatif sohbet uygulamalarına geçiş yaptı ve uygulama için ciddi bir kan kaybı oldu. Hemen deyim yerindeyse geri vites yapan uygulama kişisel verilerin korunacağına dair bir açıklama yaptı ama olan oldu.Tüm kullanıcılarda bir tedirginlik yarattı. Bu yaşanan kriz sürecine Apple kayıtsız kalmadı. Bundan sonra Facebook uygulamasına üye olurken ya da baştan giriş yaparken Apple,kullanıcılarına bir uyarı mesajı gönderecek. Bu mesajda veri paylaşımını kabul etmeyen üyelerin verileri Facebook ile paylaşılmayacak.

KRİZ YÖNETİMİ


Bu hafta sosyal medyaya düşen bir video çok konuşuldu. Markayı itibarsızlaştırmamak adına isim vermeden konuyu anlatayım. Ünlü Türk gıda markalarından birinin el değmeden paketlendiğini düşündüğümüz ton balıklarının el ile paketlendiğini belgeleyen görüntüler sosyal medyaya düştü. Tüketicilerden çok ciddi tepkiler geldi.Marka yerden yere vuruldu diyebilirim. Ne yalan söyleyeyim çok severek ve güvenerek tükettiğim markanın bu üretim paketleme aşamasındaki görüntüleri benim de kafamda büyük soru işaretleri bıraktı. Videonun hızla yayılmasının ardından marka,neden eldiven kullanılmadığına dair bilimsel açıklamaları ile bir paylaşım yaptı Instagram üzerinden. Aslında bu açıklamayı okuyunca belki de yargısız infaz yaptık diye düşündüm lakin tüketiciyi tatmin edebildiler mi emin değilim. Doğru bir kriz yönetimi yapıldığından emin değilim,firmadan yetkili birinin çıkıp sözlü bir açıklama yapması daha yerinde olabilirdi.

AMERİKA’DAN DA TON BALIĞI KRİZİ


Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir haberi aklıma getirdi bu olay. Dünya’nın en popüler sandviç zinciri,bazı tüketicileri tarafından ciddi bir iddiaya maruz kaldı. Ton balıklı sandviçlerin aslında ton balığı kullanılmadan yapıldığını,farklı malzemelerin bir araya getirilerek ton balığı tadı verdiğini iddia ediyordu tüketiciler. Olay mahkemeye taşındı. Ünlü zincir böyle birşeyin mümkün olmadığını beyan ederken davacılar asla geri adım atmıyor. Bu davanın sonucunu da takip ediyor olacağım.

Yorum Yok

    Cevapla