Menu
Genel

ORYANTAL KRİZİ


Sonunda İstanbul beklenen kar yağışına kavuştu. Hasret kalmıştık etrafımızı bembeyaz görmeye. Şu evlere hapsolduğumuz günlerde garip bir motivasyon oldu bu kar yağışı. Eskiler der ya ‘Kar yağsın hastalık kalksın’ diye. Bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum ama kar yağışının mikropları öldürdüğüne inanılır keşke korona virüste bu kar yağışıyla ülkemizden uzaklaşsaydı… Hayat normal akışında olsaydı kar yağışıyla kapanan yollar ve trafik haberlerini izleyecek,aksayan işlerimiz için söylenecektik. Kendi adıma konuşayım böyle evde otururken kar hiç bitmesin diye düşündüm bir an. Artık bu haftadan sonra yağış beklenmiyor herkes hevesini almıştır umarım. Gelelim gündeme…


KİM HAKLI?
Haftanın en çok konuşulan mevzularından biri sunucu Hande Sarıoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı oryantal dans paylaşımı sonrası işine son verilmesiydi. Geçtiğimiz haftalarda Oryantal Didem ve Bülent Serttaş arasındaki oryantal izlememe polemiği gündeme gelmişti. Şimdi ise oryantal yaptığı için kovulan bir sunucudan bahsediyoruz. Yanlış bilmiyorsam oryantal bizim kültürümüzde yer alan bir dans türü. Tarihimizde her zaman kutlamalarda dansözlerin sahne aldığını görürüz ama pek de sıcak bakmıyormuşuz bu dans türüne,yaşananlardan çıkarılan sonuç bu. Sene 2021 olmuş ülkemizden uzaya yapılacak seyahatleri konuşurken oryantal yaptı diye eleştiri alan kadınları görmek şaşırtıcı.


MESLEĞİN AĞARLIĞI


Mevcut durumda tercih edilen mesleklerin kendine özgü kamuoyunda ağarlıkları olduğuna inananlardanım ben. Kişi doktor,avukat,mühendis diye sanatla veya eğlence dünyasıyla ilgilenemez diye bir kaide yok aksine Ferhat Göçer. Ebru Polat,Can Yaman gibi popüler örneklerimizde var lakin kişi tercihini sanat camiasından kullandıktan sonra okuduğu meslek dalında gelişmesi biraz zor oluyor beki de ciddiye alınmıyor bilemiyorum. Hande Sarıoğlu vakasında da yorumum şu şekilde masabaşında ciddi bir üslupla sunuculuk yaparken gördüğümüz bir kadını bir anda oryantal yaparken görmek ‘Yakıştıramama’ hadisesine dönüştüğüne inanıyorum. Aynı durum senelerce ana haber sunuculuğunda izlediğimiz Defne Samyeli’nin sahneye çıkmasında da yaşanmıştı.

Yorum Yok

    Cevapla