Menu
Genel

BIKTIK SİZDEN…


Bazı meslek grupları var ki görevini kötü uygulayanların sayısı o kadar fazla ki tüm sektörün çalışanlarına karşı ön yargılı olmamıza neden oluyorlar. Öğrenci yıllarımda hiç şüphesiz benim için öğrenci idari işleriydi bu grup. Öğrenci olduğunuz için kale alınmazdınız,istediğinizi yaptırmak için 40 takla attırırdı görevli kişi. Aynı şekilde bazı devlet daireleri çalışanları da o kadar umursamaz davranır ki devlet dairesine işiniz düştüğünde sırf o çalışan yüzünden 2.gidişiniz korka korka olur. Neyse ne demek istediğimi az çok anlatabildim umarım. Kurunun yanında yaş da yanan bu sektörlerin en başında sarı taksiler geliyor.


AH SARI TAKSİLER


Bilmiyorum kaç kez konu başlığım oldu sarı taksiler… Hak vermeye çalışıyorum,tüm gün İstanbul trafiğinde direksiyon sallamak insanda ne hoşgörü bırakır ne sağlıklı bir psikoloji lakin hizmet sektörünün en önemli halkalarından birisiniz siz. Günde binlerce yolcu taşıyorsunuz. Uber,Bitaksi gibi karşılıklı puanlama sistemi olan uygulamalar iyiki çıktı ama uygulama dışında kalan şöförler terör estirmeye devam ediyor. Yurt dışından gelen arkadaşlarım yol üzerinden bir taksiye biniyor ve gitmek istedikleri adresi söylüyor tabii artık herkesin akıllı telefonunda navigasyon olduğundan güzergahı oradan takip ediyorlar. Taksi şöförü bambaşka yollara girince tepkilerini dile getiriyorlar ve sonuç ne dersiniz? 3 kız yaka paça taksiden atılıyor… Olayı dinlediğimin akşamına haberlerde yine dolandırıcı taksiye denk gelen cezayirli kadınların haberine denk gelince pes artık dedim. Bıktık sizden sizin gibiler yüzünden işini düzgün yapan taksi şoförlerinin itibarı da ayaklar altına alındı.


KENDİNİ PAZARLAYAN İŞ ADAMLARI


İtibar demişken kimileri bu kelimenin anlamını yanlış anlayacak olsa gerek ki itibarı para ile satın almaya çalışıyor. Son dönemde dinlediğim hikayeler beni inanılmaz şaşırttı. Eskiden iş adamlarının tanınma ve meşhur olma stratejisi ünlü bir kadın ile beraberlik kurmaktı. Yeni nesil strateji ise kendine bir PR danışmanı tutmak. Beyefendiye ilk olarak yüksek takipçi satın alınmış bir sosyal medya profili açılıyor daha sonra PR danışmanının kişisel ilişkileri kullanılarak gazete ve haber sitelerine haber çıkarttırılıyor. Ah keşke isim verebilsem…

Yorum Yok

    Cevapla