Menu
Genel

YENİ NORMALDE ÇEŞME TATİLİ




Sezonu açtım,1 haftaya yakındır Türkiye’mizin favori tatil beldelerinden Çeşme’deyim. Etrafımdan en çok gelen sorular, pandemi kısıtlamalarında Çeşme’de tatil nasıl geçiyor ile alakalıydı. Ben de hemen buradaki gözlemlerimi ve tatilimi kaleme alayım dedim. Neredeyse herkes arabayla ulaşımı tercih etmiş,uçak hâlâ korkutuyor tatilcileri anladığım kadarıyla. Biz konaklama olarak Seya Beach Otel’i tercih ettik. Buradaki gözlemlerim otelin tüm çalışanları maske ve hijyen kurallarında çok hassas,bu güven vericiydi. Tatilcilerin favori konusu ise aşılanma. Herkes birbirine aşı oldun mu diye soruyor ve aşı olmayanlar,hissiyatım odur ki biraz dışlanıyor. Aşılananlar ise maske konusunda biraz daha rahatlamış gibi tabii bu henüz doğru mu yanlış mı bilemiyorum.

YA PLAJ YA AKŞAM YEMEĞİ

Kısıtlama saatinin hâlâ 21.00 oluşu tatilcileri gün içinde tek plan yapmaya itiyor. Sezonluk fiyatlar malumumuz… Kısıtlı saatler olunca ya plaja girip geç saatte çıkılıyor (akşam yemeğine yetişilemiyor.) ya da gündüz ev,otel olanakları ile geçirilip erken saatte 17.00 gibi akşam yemeğine oturuluyor. Tabii yeme-içme,eğlence sektörü bu durumdan oldukça mağdur. 1 Temmuz itibarıyla kısıtlama saatinin 00.00’a çekilmesi bu durumu rahatlatacaktır lakin gece klüpleri ve canlı müzik mekanları bu sezon yine aç kalacak maalesef.pDoluluk oranını soracak olursanız boş değil fakat Çeşme’nin alışık olduğumuz yoğunluğu yok,sezon daha tam anlamıyla başlamamış gibi.

EN YENİLER

Bu sezonun yenilerinden gözüme çarpanların başında sahilde masaj,bakım hizmeti veren Glam Gang var. Kısa süreliğine de olsa kendinizi Maldivler sahilinde hissettirecek bir ortam ve ekip sizi bekliyor. Mekanlardan ise sezonun en hızlı çıkış yapanı Serkan Koca işletmesindeki Cabbar Port.Lezzet,ambiyans benden tam not aldı. Çeşme’de bir klasik olan Esnaf yeni yerinde şahane dekorasyonuyla kapıları açmış. Balıkçılardan Alaçatı’da Tirvana Balık bana büyük keyif verdi. Plajlara gelecek olursam mavi-beyaz yunan konsepti ve Akdeniz mutfağıyla Elias sezona iddialı giriş yapanlardan. Yuzu,Momo Dalyan,Alaçatı 11 gibi sezonluk favoriler yine kaldığı yerden devam. Aya Yorgi,yeni açılan plajlarla bu sezon hareketli olacak gibi. Bugün ise Alaçatı’nın favori koylarından birinde La Plancha açılıyor oradaki deneyimlerimi de daha sonra kaleme alırım.


Çağla Gürsoy

Yorum Yok

    Cevapla