Menu
Genel

YAZ SEZONU UZAR MI?



Ağustos ayının son yarısına girmiş bulunmaktayız. Vallahi bu yazdan bir şey anladık mı bilmiyorum. Yaşadığımız karantina döneminde şu anki tatil modumuzu yakından uzaktan hayal edemezken turizm ve seyahatlerin hareketlenmesi tahminimin üzerinde oldu. Tüm yaz evde geçecek derken Türkiye’nin güney sahillerinde ciddi bir turizm akışı yaşandı. Gerekli tedbirleri alıp misafirlerinin sağlığını ve hijyenini ilk sırada tutan başta oteller olmak üzere tüm turizm çalışanlarına teşekkür etmek lazım.

GÖCEK’DE SON DURUM



Yaz sezonunun son tatili olarak ben de Göcek’i tercih edenlerdendim. Pandemi dolayısıyla tekne seyahatleri tercih başında olunca sezonun en popüler bölgesi Bozburun,Selimiye,Göcek oldu. Biz tekne değil bölgedeki en güvenilir otellerden Rixos Premium Göcek’i tercih ettik. Otel şahane çalışanlar pek ilgili. Ruhunuzu dinlendirmek için birebir. Otel’den bir adım dışarı çıktığınızda hemen kendinizi Göcek Marina’da buluyorsunuz. Otel’deki sakinlikten eser yok… Restoranlar,kafeler,mağazalar insan dolu cıvıl cıvıl. Teknelerinde konaklayanlar da muhakkak birkaç akşamlarını bu marinadaki balıkçılarda geçiriyormuş bu nedenle esnaf mutlu.

HOP ORDAN BODRUM’A

2,5 saatlik bir kara yolu transferiyle Göcek’ten Bodrum’a geçtik. Bodrum’da da tercihimiz yine gerekli hijyen koşullarını sağladıklarından emin olduğumuz Rixos Premium oldu. Genel Bodrum yorumum ise sanırım ekonomik olarak pandemi sürecini en kazançlı atlatan bölge burası. Otellerin neredeyse tümü ful kapasite faaliyet halinde. Rus ve balkanlardan gelen turistler çoğunlukla Bodrum’u tercih etmiş. Geri kalan odaları ise bizim halkımız itinayla doldurmuş. Otel fiyatları epeyce şişmiş ama gelin görün ki arz talep meselesi haline dönüşmüş. Esnaf ve otelcilerin genel kanısı pandemi sürecinde çok daralan halk bu sene yaz sezonunu kolay kolay bitirmeyecek gibi görünüyor. Kasım ayına kadar güney sahillerimizdeki hareketlilik devam edecek diyorlar. Hatta sezonluk çalışan esnaflar 2020 yaz sezonu Aralık ayını görür diyor.

Yorum Yok

    Cevapla