Menu
Genel / Gezi

KIŞIN ORTASINDA DUBAİ TATİLİ

thumbnail_Facetune_21-12-2019-18-24-43.jpg

Geçtiğimiz haftayı Dubai’de geçirdim. İstyatur ve Fly Dubai Havayolları ile gerçekleştirdiğim bir iş gezisiydi aslında fakat kış ortasında yazı bulmuşken 1 hafta bu güzel ülke ve havanın tadını çıkarayım dedim. Tam christmas öncesi aslında sakin bir dönemiydi Dubai’nin. Dubaililer christmas tatili için ülkeyi terk etmişti turistlerde yeni yeni geliyordu. Hava tabii ki şahaneydi. Gündüzleri deniz ve havuzun tadını çıkaranlar çoğunluktaydı akşamları ise hava serinliyordu fakat ufak sobalarla yine açık havanın tadını çıkarmak mümkündü. Aslında çok sık gittiğim bir lokasyon Dubai ama bu sefer gittiğimde neleri farklı gördüm derseniz ilk aklıma gelen ciddi anlamda artış gösteren trafik problemi. Zaten çok büyük bir emirlik, 20 dakikadan önce bir yerden bir yere ulaşmanız söz konusu değil buna bir de trafik eklenmiş ki geçtiğimiz senelerde bu kadar değildi. Dubai’ye taşınıp yaşayanların sayısının arttığı buradan belli oluyor.

thumbnail_IMG_0135.jpg

EĞLENCE VE YEME-İÇME

Her şeyin lüks ve abartı içinde olması tabii ki eğlence sektörüne de yansımış durumda burada. Dünyanın en ünlü kulüp ve restoran zincirlerinin şubeleri Dubai’de de mevcut. Turizm ve eğlence sektörüyle beslenen bir yaşam tarzları olduğundan dolayı sürekli yeni bir otel ve mekan açılıyor. Ben sürekli ziyaret etmeme rağmen artık takip edemiyorum bu hızla gelişen sektörü. Tabii trendlerde bu hızla değişiyor. Şu an lokal halk arasında en popüler restoranlar yunan restoranları. Bunlardan en popülerleri Opa ve Gaia. Akdeniz mutfağından seçmelerle hazırlanan menüyle geceye başlıyorsunuz ve sirtakiyle geceyi kapatıyorsunuz. 10larca 100lerce tabağın dans eşliğinde kırıldığına şahitlik ediyorsunuz. Bizim seneler önce yaptığımız eğlence yeni başlamış burada yani anlayacağınız. Onun dışında en yeni ve popüler mekanlar arasında Mykonos’tan gelen plaj Nammos,New York’tan gelen Indochine,Beyrut’dan gelen İris Bar ve White Beach var. Söz açılmışken White Beach’in şefi bir Türk. İbrahim Ata ve harika yemeklere imza atıyor. En sofistike yeni restoran ise Ferit Şahenk’in ortağı olduğu Madrid ve Londra’da şubeleri bulunan Amazonico restoran.

thumbnail_IMG_0136.jpg

TÜRK’LER DUBAİ’DE

17.000 civarında türk yaşıyor Dubai’de. Her yerde bir Türk çalışanla karşılaşabilirsiniz ama bizi en iyi temsil eden bir yer varsa o da Rixos Oteler Zinciri. Daha önce şu Dubai’nin palmiye adalarında konumlanmış Rixos The Palm’da konaklamıştım bu sefer daha merkezi Rixos JBR’ı denedim. Türk çayını ve Türk çalışanların misafirperverliğini hiçbir şeye değişmem. Bir başka anım ise yeni açılan Blue Waters alışveriş merkezinde gerçekleşti. Birçok yeme içme seçeneği varken insanların sıraya girdiği sohbet muhabettin de gırla olduğu 2 stand dikkat çekiyordu. Tabii ki tatlı diliyle turistleri yakalamış bizim Türk satıcılardı bunlar. Biri közde mısır-kestaneci bir diğeri ise maraş dondurmacısıydı. Bayılıyorum vallaha biz bu Türklerin her işin altından kalkmasına.

79684668_10157265608059091_5518348976048308224_n.jpg

Yorum Yok

    Cevapla