Menu
Genel / Gezi

YENİ YIL’A NASIL GİRDİK?

thumbnail_IMG_0549.jpg

2020’nin ilk haftasonuna giriyoruz. İster istemez hepimiz yeni umutlar ve hayallerle yeni yılın gelişini kutladık. Yılbaşı gecesi ise kutlama şeklimiz itibarla değişime uğramış gibi hissediyorum. Geçtiğimiz senelerde aylar öncesinden İstanbul’un en favori mekanları kapatılır veya rezervasyonlar yaptırılır,tek bir gece için hatırını sayılır hesaplar ödenirdi. Başka bir kitle muhakkak Uludag veya ya Kıbrıs’ı tercih ederdi. Malumunuz en baba şarkıcılar yıl başına bu iki tatil yöresinin sahnelerinde girer çoğunlukla. Bu sene fark ettim ki o deli divane “yılbaşı gecesi ne yapacağız?” endişesi pek kalmamış. Aylar öncesinden gelen ve panik yaratan “Yılbaşında ne yapacaksın?” Sorusu da epeyce dillerde azalmıştı,pek sevindirici.

EV DAVETLERİ İLK SIRADA

Kimi yılbaşı izin günlerini yurtdışı-şehirdışı tatil fırsatı olarak görürken İstanbullu çoğunluk yeni yıla evlerinde davet vererek girmeyi tercih etti. Artık kimse sokakta itiş tepiş kalabalığın arasında binlerce TL’lik hesap ödeyip üzerine bir de huzursuzluk çekmek istemiyor. Çok özel ve güzel hazırlanan restoran-klüpleri ayrı tutarak söylemeliyim ki yılbaşında hesapları 4’le 5’le çarpan fırsatçı mekanlarında eli boş kaldı bu sene. Sosyete de dahil olmak üzere evlerde hindili mindili şatafatlı yılbaşı sofraları kurulmuştu. Ev sahibinin pek imrenek kurduğu yılbaşı ağacı önünde çekilen poz ile de instagramlar süslendi. Sosyal medyamdan takip ettiğim üzere kutlama mekan tercihleri korusunda 2.sırada Çeşme yer alıyor. Son senelerde yılbaşını her sene Alaçatı’da geçiren bir kitle oluştu. Varillerde yanan ateşle ısınarak Alaçatı’nın yazlık mekanlarının kışlık halinin tadını çıkarıyorlar. Bu sene ise ciddi bir turist akınına ev sahipliği yapmış gibi gözüküyor Çeşme. Mekanların ağzına kadar dolu ve konserlerin ful oluşu bunun göstergesi.

thumbnail_IMG_0550.jpg

ANTALYA’DA YENİ YILA GİRMEK

Ben bu sene yeni yıl gecesi Antalya Royal Seginus Otel’deydim. Kız arkadaşlarımla ne yapsak diye düşünürken otel afişlerinde Sertab Erener dikkatimi çekti. Büyük hayranıyımdır ve çok fazlada sahne almadığı için canlı izleme şansını yakalayamamıştım. Hadi dedik bu fırsat kaçmaz atladık Antalya’ya gittik. İlk gece Antalya’nın en popüler restoranı 7 Mehmet’de yöresel yemekleri tatdık. Mekan ağzına kadar doluydu meğerse 7 Mehmet hep bu şekildeymiş. Daha sonra Antalya’yı tepeden izleyebileceğimiz çatı mekan Asmani’de bir şeyler içtik. Ertesi gün ise Sertab’ın muhteşem performansıyla yeni yıla girdik. Antalya’nın şeker gibi havasının da tadını çıkarmış olduk. Buradan da herkesi mutlu yıllar dilemek istiyorum. Huzur ve umut dolu bir sene olsun herkes için…

thumbnail_7F39826F-683F-4F7A-8602-B919BF67AAA9.jpg

Yorum Yok

    Cevapla