Menu
Genel

FENOMENLER KAN MI KAYBEDİYOR?


Gündem karışık. Korona ağarlığı gündemden yavaş yavaş kalkıyor gibi. Yine pandemi ciddiyetini koruyor fakat aşılanmanın başlaması,hafta sonu kısıtlamalarıyla beraber vaka sayılarındaki düşüş dolayısıyla biraz daha umut doldu içimiz. Temennimiz ekonomik olarak da en kısa zamanda eski günlerimize dönebilmek. Haftanın en şaşırtıcı haberi Demet Şener-Cenk Küpeli çiftinin boşanmasıydı. Ortak tanıdıklarımızdan pek aşk dolu bir birliktelik yaşadıklarını duymuştum. Tek gölge, bu evliliğe karşı gelen Cenk Bey’in ailesiydi. Ani bir evlilikti aynı hızda da bitti sanki. Boşanma sonunda tarafların sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları ultra medeni paylaşımlar takipçilerine fazla inandırıcı gelmedi sanırım. Çoğunluğun fikri büyük aşkların bu kadar kavgasız gürültüsüz bitemeyeceğinden yana,herkes başka bir bit yeniği arıyor bu boşanma altında.


ÇEKİLİŞ HADİSESİ


Bir süredir Instagram’ın bitki örtüsü çekilişler olmuştu. Bu zaten uzun süredir yapılan bir uygulamaydı lakin son dönem iş kontrolden çıktı. Artık fenomenler hem kendileri takipçi kazanmak hem de kendilerine para ödeyenlere takipçi kazandırmak için uçuk hediyeler vaat ederek çekilişler yapmaya başladı. Öyle telefon,tablet de değil vaat edilen hediyeler baya arabalar,motorsikletler. Şimdi kimsenin hakkını yemeyeyim gerçekten bunu bilinçli yapıp takipçilerinden çekilişi kazananları sevindirenler oldu ama çoğunluk bu vaat ettiği hediyelerin hiçbirini vermedi. Hediyeyi satın alıpinstagram karesi çektikten sonra geri iade edenler mi dersiniz yoksa kendi sahte hesabını ya da kuzenini çekiliş kazananı olarak açıklayanlar mı… ’’Aman taş attık da kolumuz mu yoruldu’’ mantığıyla çekilişlere katılmaya devam edenler var ya da yapılan umut tacirliğine sessiz kalamayarak bu çekilişleri şikayet edenler.


SAVCILIK İŞ BAŞINDA


Haksız gelir elde eden ve vergi ödemeyen birçok sosyal medya fenomeninin başı maliye ile derde girmişti şimdi ise konu savcılıkta. Yapılan bazı çekilişlerde usulsüzlük tespit eden savcılık soruşturma başlattı. Bakalım bu karar önüne gelenin yalan dolan çekilişler yapmasına engel olabilecek mi… Fenomenlerle alakalı bir konuda Youtube’un en popüler programlarının birer birer Acun Ilıcalı’nın önderliğinde açılmış dijital platform Exxen’in bünyesine geçmesi. Bedavaya izlenen içerikler şimdi bir üyeliğe tabii oluyor. Bence muhteşem bir yatırım… Türklerin kendine ait bir platformu oluşu neden bu kadar eleştiri alıyor anlamış değilim lakin merak ettiğim nokta bu fenomenler farklı bir portalda aynı başarıya ulaşabilecek mi göreceğiz.

Yorum Yok

    Cevapla