Menu
Genel

MEZAR TAŞINDA KAREKOD UYGULAMASI


Haftanın sosyal hayat gündeminden en ilgimi çekenleri köşemde derlemeyi seviyorum. Bu hafta en aklımda yer etmiş haber başlığı,mezar taşlarına eklenen Karekod’lar. Kiminizin anlayacağı dilden şu telefonlarla okuttuğumuz barkod sistemi mezar taşlarına taşınmış. Mezarını ziyaret ettiğiniz merhum kişinin yakınları tarafından hazırlanan barkod sistemini telefonunuza okutarak video ve görsellerine ulaşıyorsunuz ve eskileri yad ediyorsunuz deyim yerindeyse. Tabii işin trajik bölümünü hariç tutarak teknolojinin geldiği boyuta dikkat çekmek amacım. Aslında mezar taşı üzerine eklenen Karekod’lar 5 sene önce denenmiş Antalya’da ki mezar yapım firması sahibi Mehmet Çetin tarafından lakin beklenen ilgiyi görmemiş. Pandemi ile beraber temasın azalması esas alınarak günlük hayatımıza giren Karekod’lara iyice alıştık ve 5 sene önce hiç ilgi görmeyen bu kodlar şimdi ise merhumun yakınları tarafından çok tercih edilir hale gelmiş.


TARKAN,ÇAĞIN GERİSİNDE Mİ KALDI?


Döneminin megastarı hatta haksızlık etmek istemem o hâlâ bizim megastarımız çünkü yaptığı şarkılar ilk günkü popülaritesini kaybetmeksizin hâlâ şarkı listelerimizde. Tarkan’dan bahsediyorum tabii ki.. Gelin görün ki döneminde tüm trendlerin öncüsü Tarkan günümüze pek ayak uyduramayan ünlülerden. Özellikle sosyal medya konusunda sınıfta kalanlardan diyebilirim. Kendini pürüzsüzleştirdiği filtreler ile çektiği videolar,ilginç uslübu ve son dönem paylaştığı özlü sözler ile genç jenerasyonun dalga konusu olmaktan kurtulamadı. Benim ve benim üstüm jenerasyonlarımın kendisine duyduğu saygının,günümüzde gösterilmiyor olması üzücü ama kendi hatası olduğunu düşünüyorum.


ANLAMSIZ ÇIKIŞ


Tarkan’ın son çıkışı ise yine kafalarda soru işaret bıraktı.Son dönemin sevilen rap sanatçılarından,Acun Ilıca’nın dijital platformunda başlayan Rap Star’ın jürilerinden Murda ile bir polemik yaşanıyor.Murda’nın bir klibinde Tarkan görselinin kullanılması sanatçıyı son derece rahatsız etmiş ve görüntü kaldırılmadığı taktirde dava açacağını söylemiş. Klip yayınlanmadan önce kibarlık yapıp Tarkan’ın menejerinden bir izin alınsaydı daha hoş olurdu fakat Tarkan’ın popüler kültür içinde olmaktan bu kadar rahatsızlık duyması da beni şaşırttı.

Yorum Yok

    Cevapla