Menu
Genel

YOK BÖYLE UÇAK


1 seneye yaklaştı yurt dışı seyahatine çıkmayalı daha doğrusu çıkamayalı. Türkiye’de korona virüsün il görülme seneye devriyesi geldi neredeyse… Mart ayının ortalarıydı ki kabus Türkiye’yi vurdu ve ilk vaka açıklandı. O zamanlar pek ciddiye almamıştık durumu. Şimdiki aklımız olsa ah bilseydik bu yaşanacakları çok daha temkinli olmaz mıydık? Diyeceğim o ki Korona virüs ile gelen pandemi süreci Türkiye’de 1.senesini doldurmaya yakınken aynı zamanda onunla beraber gelen yeni alışkanlıklar,yeni normal ve kısıtlamaların da 1.senesini dolduruyoruz. En büyük kısıtlamalardan biri ise yurt dışı sınırlarının kapatılması,seyahat yasağı hatta vize departmanların geçici olarak hizmet vermeyi durdurması. Yabancı pasaportu veya oturum izni olmayanlara başta Avrupa olmak üzere birçok dünya ülkesine girişleri yasak. Seyahat etmek en özlediğim aktivitelerin başında geliyor.


CRYSTAL SKYE İLE TANIŞIN


Ülkemizde hatta dünyada seyahatler durmuşken teknoloji,lüks ile dansına devam ediyor. İşte dünyanın en kritik döneminde tasarlanan dünyanın en lüks uçağı ‘Crystal skye’ karşınızda. Singapur Airlines,Emirates gibi lüks uçakları ile imzalaşmış hava yolu şirketlerini gerisinde bırakan bu uçak,görenleri şaşkına çeviriyor. 300 kişi kapasiteli bu uçak maksimum 88 yolcu taşıyacak. Efendim uçakta hızlı internet mi istersiniz? Kaz tüyü yastıklar mı? Michelin yıldızlı yemekler mi? Evet hepsi var. 12 kişinin görevli olarak çalışacağı seferlerdeki ekipten herkes 38 dil konuşabiliyor. Evet yanlış duymadınız 38 dil konuşan bir ekip biraraya getirilmiş ki uçağı kiralayan hangi ülkeden olursa olsun kabin görevlileriyle kendi dilinde anlaşabilsin diye. Şu an için sadece Londra-New York arası kiralanmaya açık uçağın tek yön tarifesi 310.000 pound! Bakalım Türk’lerden bu lüks deneyimi tadacak isimler olacak mı?


BU UÇAK UÇMADAN PARA KAZANIYOR


Crystal Skye’ı incelerken araştırmamda gözüme takılan bir başlık oldu. Şu an dünya durdu seyahatler durdu demiştim ya hiç durmayan bir uçak var ki inanılmaz paralar kazanıyor. Bu uçak uçmuyor,hatta motoru kanadı bile yok,pilotu hiç yok! Kafanız karıştı değil mi? Çünkü bu gerçek bir uçak değil bir uçak seti. Sadece fotoğraf çekilmek için kurgulanan dizi setleri gibi düzenlenmiş bir uçak seti. Bu özel jet görünümlü sette sadece fotoğraf çekmek için insanlar ciddi paralar veriyormuş. Seti kiralayanlar ise set ekibini sıkı sıkı uyarıyormuş ki düzenbazlıkları ortaya çıkmasın fotoğraftaki uçağın gerçek olmadığı anlaşılmasın diye. Bunlar hep instagram yüzünden geldi başımıza…

Yorum Yok

    Cevapla