Menu
Genel

2021’İN EN PAHALI UÇAK BİLETİ 18.409 TL



Kademeli normalleşme ile beraber uçak ve otobüs bileti satışlarında ciddi bir artış oldu. Çoğu ülkenin kapılarının kapalı oluşu ve vize mecburiyeti yüzünden Türk’lerin tercih ettiği rotalar baya kısıtlı bu nedenle bu belli başlı rotalara talep oldukça yoğun. Ee tabii klasiktir ki talep fazla olunca fiyatlar hemen uçar. Uçak bileti fiyatlarını da şu dönem bu arz-talep denklemi belirliyor. Yurt dışı seyahatlerini en çok yeni evli çiftler tercih ediyor. Balayı mekanı olarak pandemi sürecinde en çok tercih edilen ülke, vize ve karantina zorunluluğu olmayan Maldivler. Dubai transferiyle gerçekleşen Maldivler uçuşları Dubai uçuşlarını da yoğunlaştırmış durumda. 18.409 TL olarak 2021’in en pahalı uçak bileti İstanbul-Dubai olarak kesilmiş. Merak edenleriniz için birkaç istatistik daha vereyim. Yurt içi kesilen en pahalı bilet Ankara-Antalya uçuşu 2850TL.En ucuz yurt dışı uçuşu Kiev-Ankara 190 TL.En ucuz yurt içi uçuşu ise 80 TL ile Antalya-Adana arası olmuş.

DUBAİ’DEN BODRUMA SANATSAL DOKUNUŞ



Kademeli normalleşme,uçuşlar,seyahatler derken bahsetmeden geçemeyeceğim bir yer,Bodrum’un yeni göz bebeği,Dubai’li Sunset Hospitality firmasının yatırımı ile gerçekleşen Mett Otel. Bodrum HaremTan Koyu’na yayılmış tesis dünya standartlarında hem inşaa hem dekore edilmiş. Sanatsever konseptiyle daha otele ilk adımınızda sizi sanat eserleri ve modern tablolar karşılıyor. İçerisinde Türk mutfağı lezzetlerinin özenle seçilmiş menüsü ile OTTO Restoran beğeni topluyor. Aldığım duyuma göre yaz boyunca dünyaca ünlü DJ’ler otel içerisindeki Mood Lounge’da konserler verecekmiş. Bodrum’a yeni bir soluk getireceği şüphesiz.

SOSYAL MEDYA BİLDİĞİNİ OKUYOR

Bu hafta okuduğum bir araştırma yazısı ilgimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim. Bir süredir iş adamı lafının yerini iş insanına bıraktığını görüyoruz. İş adamı kelimesinin cinsiyetçi bir yaklaşım olduğunu savunan çok kişi var. Bir ülkenin nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş hayatında yer alması ülkelerin kalkınması açısından da pek önemli ve onları teşvik etmek için ne gerekirse yapılması gerektiğini savunanlardanım. Bu algı politikası başladığından beri basın-medya “iş insanı” tabirini kullanırken sosyal medyadaki haber ve içerik hesapları iş adamı kelimesinden vazgeçmiyor.Umarım bildiğini okuyan sosyal medyada en azından iş kadını tabirini daha sık kullanmaya başlarız.

Yorum Yok

    Cevapla