Menu
Genel

PANDEMİ SONRASI PARİS

Bu hafta yazımı Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri Paris’ten yazıyorum. Pandemi sonrası ilk yurt dışı seyahatimi gerçekleştirdim ve özellikle yolculuk ve alınan covid-19 tedbirleri hakkında takipçilerimden çok soru aldım. Köşemde elimden geldiğince merak edilenleri aydınlatmaya çalışacağım. Eğer Avrupa Vatandaşı değilseniz veya bir oturumunuz yok ise Schengen vizeye ihtiyacınız var. Pandemi sürecinde vizem bitmişti ve ilk olarak vize başvurusu yaptım. Gideceğim ülkenin konsolosluğuna yani Fransa vize şubesine başvurumu yaptım. Vize süreci eski prosedürle aynı tek fark uygulanmış iki doz aşı talepleri ve son aşı üzerinden iki hafta geçmiş olması gerekiyor,sınır geçişi yapabilmeniz için. Birkaç gün içinde vizem sorunsuz bir şekilde elime ulaştı şimdi gelelim sınırdan geçişte neler yaşadığıma.

FRANSA’YA GİRİŞ

Zaten Türkiye’den çıkarken pasaporttaki arkadaşlar gerekli kontrolleri yapıyorlar iki doz aşının uygulanıp uygulanmadığına bakıyorlar aşısız iseniz ve girişiniz için önemli bir beyanınız varsa PCR testi ile de giriş yapanlar olabiliyor o prosedüre çok hâkim değilim. Fransa’ya indikten sonra düşündüğüm gibi bir zorluk çıkmadı Hayat Eve Sığar uygulamasından oluşturduğum aşı pasaportumu görevlilere göstererek normal pasaport kontrolünden geçtim.Aşı kartınız var ise ekstradan bir negatif test ibraz etmenize gerek yok. Aşı dışında Türkiye’den gelen yolcuların bavulları diğer yolculara göre daha bir itinalı kontrol edildi onu fark ettim.Çok kişi yanımızdan geçiş yaparken bizim bavullarımız Xray’den geçirildi. Yanımda yasal limiti aşan miktarda tütün ürünü,parfüm gibi ürünlerin olup olmadığı sorgulandı.

PARİS’TE MASKESİZ YAŞAM

Burada seyahatim daha devam edeceğinden ötürü eğlenceli ve keyifli Paris anılarımı haftaya saklıyorum.Bu hafta Pandemi ile alakalı sorularınızı yanıtlamak istiyorum. Paris’te dışarıda maske takma zorunluluğu yok insanlar kendi insiyatiflerinde bir kısmı maskeli çoğunluk serbest dolaşıyor. Fakat marketler,restoranlar,müzeler gibi kapalı alanlara girişte muhakkak aşı kartınızı göstermeniz isteniyor. Aşılı değil iseniz ve iki gün içinde yapılmış negatif bir test sonucunuz yok ise mekanlara giriş yapamıyorsunuz. Aşı karşıtları burada sık sık bir araya gelerek eylem yapıyorlar bu durumlardan ötürü süper marketlerin önünde hızlı test noktaları kurulmuş. Benim hissiyatım bizim ülkemizde covid-19 tedbirleri daha sıkı ve insanımız daha tedbirli yaşıyor. En azından kafe ve restoranlarda sosyal mesafeye dikkat ediyoruz burada sosyal mesafe adına herhangi bir tedbir göremedim. Paris pek canlı ve keyifli özellikle Türkiye’ye kapılarını açan ve karantina uygulamayan ülkelerden olduğundan dolayı Türk turistler şu an buraya akın etmiş durumda Yazımın devamı haftaya…

Yorum Yok

    Cevapla