Menu
Genel

PERSONA’DAN DÖNDÜK GERİ CORONA’YA

 

thumbnail_IMG_3423.jpg

Ne diyor bu diyeceksiniz,hemen açıklayayım şöyle bir moda var toplumun fazla aşina olmadığı kelimeleri kullanarak kafa karıştırıcı cümleler kurmak zeka göstergesi zannediliyor ünlülerimiz tarafından. Türkçemiz sanki kelime dağarcığı kısıtlı bir dilmiş gibi üzerine yeterince sosyal medya ile beraber dilimize telaffuzu,anlaşılması güç yabancı kelime katılmamış gibi bir de latin kökenli az popüler sözcükleri sokuşturuyoruz cümlelerimize. Ünlü oyuncu Hazar Ergüçlü’nün sürekli ‘’persona’’ kelimesini kullandığı şu meşhur açıklamasından bahsediyorum.Kızcağızın ne demek istediğini TDK bile zor çözdü bence.Neyse konumuza gelecek olursak geçtiğimiz hafta Corona virüsü yine gündemdeydi,İtalya karantinaya alındı falan ama Türkiye’de tehlike yok denildiği için biraz daha rahattık ve gündem farklı konularla hareketlenmişti ki ülkemizde ilk görülen corona vakası açıklandı.

YANLIŞ BİLGİ HAVUZUNDAN ÇIKINIZ

Sağlık Bakanımız her ne kadar korkulacak bir durum yok dese dâhi halk panikledi ve ne yapacağını bilemez halde sudan çıkmış balık gibi kalakaldı. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise whatsapp ve sosyal medya üzerinden durdurak bilmeyen yalan yanlış bilgi dağıtımı. Artık whatsappı açmak dâhi istemiyor hale geldim çünkü alakalı alakasız herkes bilirkişi olmuş akıl dağıtıyor veya gerçek dışı hikayeleri yaymaya çanak tutuyor. Dönen yazıların,fotoğrafların,videoların haddi hesabı yok. Yine bu şekilde yayılan yanlış bilgiler doğrultusunda insanlar karantinaya alınacaz ve evden çıkış yasaklanacak korkusuyla bir gecede marketleri yağmaladı. Eczaneleri hiç söylemiyorum bile her gün uğradığım sitemin içerisindeki eczanede 15 dakika sıra bekledim. Panik ve kaosa sebebiyet verecek hiçbir bilgiyi kaynağı birebir tanımıyorsanız eşinize dostunuza yaymayınız. Yayılması gereken şeyler genel doktorların verdiği doğru el yıkama şekli ve ya bağışıklılık kuvvetlendirici gıda ve ek gıdalar,hastalıktan korunmak için alabileceğimiz tedbirler gibi şeyler olmalı.

TRENDLER ÇILDIRMIŞ OLMALI

thumbnail_IMG_3422.jpg

Şu an sosyal medyada en çok paylaşım yapılan fotoğrafların başında virüsten korunmak için takılan yüz maskesiyle çekilen selfie’ler geliyor.Bu işi biraz oyuna çevirmiş olacağız ki dünyaca ünlü isimler tepeden tırnağa süslenip bu maskeleri de aksesuar olarak kullanarak poz veriyor.Dünya devi markalar da kaçırır mı hiç fırsatı,eğer görseller ve yabancı bloglarda ki haberler sahte değilse Fendi gibi global markalar fahiş fiyatlara yüz maskeleri üretmeye başlamışlar ve kapış kapış satıyorlarmış.Hemen Türkiye’den Dünya’ya yakın zamanda yayılmaya başlayacak bir trendi kaleme alayım.Biliyorsunuz Corona patlak verdiğinden beri selamlaşırken öpüşmeyin hatta temas etmeyin diye uzmanlar deyim yerindeyse bas bas bağırıyor.Tüm müslümanlar arasında bu şekilde bir selamlaşma var mı bilmiyorum fakat biz Türkler birbirine temas etmeden sağ elini kalbine götürerek ‘’Eyvallah’’laşırız ya işte artık tüm Dünya bu şekilde selamlaşacak diyorlar! Bence çok mantıklı.

thumbnail_IMG_3425.jpg

Yorum Yok

    Cevapla