Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım / Genel

ALTIN KÜRE KADINLARI SINIFTA KALDI

thumbnail_IMG_0627.jpg

Üzülerek söylüyorum ki yeni yıl hiç de neşe,huzur ve sağlıkla gelmedi. 2020’ye girdiğimiz ilk gün itibariyle hastayım. Gıda zehirlenmesi ve mide spazmı teşhisiyle hastaneye kaldırıldım. Öğrendim ki aynı sorunu yaşayan birçok kişi hastanelere akın ediyormuş. Bir dönem içeceğimize attığımız buzlarla bulaşan bir mikrop türemişti hatırlarsınız yine o tarz bir vaka ile karşı karşıyayız ama henüz bu virüsün nereden bu hızla çoğaldığını saptayamamış uzmanlar. Bir diğer dönemsel korkulu rüyamız ise domuz gribinin de alt türlerinden biri olduğu İnfluenza gribi. Her şeyin başı sağlık,umarım tüm hastalar en kısa sürede şifasını bulur.

ALTIN KÜRE’DEN AĞIMA TAKILANLAR

thumbnail_IMG_0631.jpg

1944’ten beri Dünya’nın en prestijli ödül törenlerinden sayılan aynı zamanda Oscar’ların da habercisi niteliğindeki Altın Küre Ödülleri hafta başında ünlü komedyen Ricky Gervais sunuculuğunda sahiplerini buldu. Amerika kökenli bu ödül töreni film ve televizyon dünyasının en’lerini seçmiş oldu. Özel bir yemek davetiyle düzenlenen gecenin davetli listesi de kısıtlı ve bir o kadar özel isimlerden oluşuyordu. Geceden aklıma en çok takılanları sizin için sıraladım. İlk olarak sunucu Ricky Gervais’in sektörel düzeni eleştirmesi hatta konuşmasına küfürler dahil etmesi kimi kısım tarafından cesurca bulunarak büyük alkış aldı fakat medya patronları tarafından ise oldukça yüz kızartıcı olduğu söylendi. Beyonce ve Jay Z çifti yine yaptı yapacağını ve ünlü bir içki markasının sponsor olduğu geceye kendi içkilerini getirterek dikkatleri üzerlerine çektiler. Sürekli liseli aşıklar modunda takılan ya da öyle gözükmeye çalışan Priyanka Chopra ve Nick Jonas çifti yine en çok biz aşığız yarışında gibiydi.

thumbnail_IMG_0634.jpg

GELELİM KIRMIZI HALI HALLERİNE

thumbnail_IMG_0630.jpg

Bu tarz özel amerikan gecelerini yakından takip etmeme rağmen son birkaç senede ağzımızı açık bırakacak şıklıkta veya yaratıcılıkta bir kadın göremiyoruz. Margot Robbie’nin bir pantolon bluzla gelmesi,Scarlett Johansson’ın kırış kırış kırmızı elbisesi,Jeniffer Lopez’in yılbaşı paketine benzer seçimi hepsi sınıfta kaldı moda eleştirmenlerinin gözünde, Allah’tan kadınlar taş gibi de çuval giyseler yakışır diyoruz. Evet belli başlı şık ve zarif isimler var ama demek istediğim şu Jennifer Lopez’in ikonik yeşil dev dekolteli Versace elbisesi gibi yahut Rihanna’nın transparan taşlarla işlenmiş gümüş elbisesi gibi akıllarda kalıcı bir şey artık üretilmiyor sanki. Moda dünyası kendini tüketti yazıyor bazı yabancı bloglar… Ben katılıyorum ya siz? Biz köşe yazarları ve eleştirmenler olarak farklılık görmek istiyorsak artık erkek kostümlerine bakar olduk. Topuklu giyen erkekler,başörtüsü takanlar gibi gibi…

thumbnail_IMG_0632.jpg

Yorum Yok

    Cevapla